El veïnat de La Drova i de l’Ermita de Marxuquera pot tornar a casa

Les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres romanen bloquejades per ser la zona més afectada pel foc

La vicealcaldesa Lorena Milvaques ha recordat que als punts d’atenció a les persones afectades també hi haurà assessorament, atenció psicològica i un agent de la Policia Local

La millora de la situació de l’incendi de LLutxent, que en aquests moments ja està estabilitzat, permetrà que les famílies desallotjades puguen tornar a les urbanitzacions que els responsables de l’extinció del foc han considerat més segures. Aquestes són: La Drova (l’accés a la qual ha de ser per la carretera de Simat, no per la de Gandia, que continua bloquejada en un tram extens); i la zona de l’Ermita de Marxuquera (Gandia), que no ha estat afectada per les flames. El veïnat de Pinet també podrà tornar a casa.

En canvi, les persones habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres encara no podran accedir als habitatges a causa que aquesta és la zona més afectada pel foc. A Marxuquera, a l’àrea des del camp de futbol i de la rotonda que connecta amb el camí Pinet en direcció cap a la Drova, la carretera romandrà tallada i s’impedirà el pas. D’aquests límits cap avall, el veïnat sí que pot tornar a les seues cases.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, després de finalitzar la reunió en el lloc de comandament instal·lat a Llutxent i una vegada mantinguda una reunió específica sobre Gandia amb bombers, la Delegació del Govern i Emergències, ha comparegut en roda de premsa en companyia de la vicealcaldessa Lorena Milvaques, per informar sobre tot l’esdevingut.

Pel que fa a la zona afectada pel foc (Montepino, Montesol i Las Cumbres), a partir d’aquest moment, es permetrà l’entrada de personal tècnic municipal, acompanyat per bombers, per a avaluar sobre el terreny els danys de cada casa; no obstant, la carretera continuarà tancada per a residents perquè, segons el que han explicat des del Centre de Coordinació d’Emergències de Llutxent a l’alcaldessa, en esta zona encara hi ha perill real derivat de les causes de l’incendi (despreniments, cables elèctrics, pedres en accessos), o per cases que seran declarades en ruïnes).

Punts datenció

Per al veïnat de Montepino, Montesol i Las Cumbres, l’Ajuntament de Gandia ha arbitrat en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós un espai per a atendre’l i on, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, es tramitarà la cerca d’una vivenda de manera urgent per a aquelles persones que no tenen una segona llar, com va anunciar ahir el president del Consell, Ximo Puig. “Conforme arribe la informació sobre lestat de les cases, lAjuntament ho comunicarà a les persones propietàries. Allí sarbitrarà la fórmula per a acompanyar-los a les seues vivendes sempre que no hi haja perill”, va remarcar Morant.

D’aquesta manera, tant en la Casa de la Cultura com en l’Espai Baladre i a peu de muntanya, hi haurà punts d’atenció de l’Ajuntament de Gandia i de Creu Roja per a resoldre tots els dubtes que sorgisquen. El telèfon del punt d’atenció de la Casa de la Cultura és 667102790; de l’Espai Baladre, 667102788; i de la carretera a peu de muntanya, 667102795.

La vicealcaldesa Lorena Milvaques ha recordat que en aquests punts també hi haurà assessorament, atenció psicològica i un agent de la Policia Local.

Tanmateix, es manté l’oficina d’informació situada en la planta baixa de l’Ajuntament de Gandia, el telèfon de la qual és 962959402. Cal recordar, a més, el whatsapp 673312040 a través del qual les persones afectades també poden obtenir informació.

L’alcaldessa de Gandia participarà en una altra reunió en la central de coordinació de Llutxent, en què s’informarà de l’estat de l’incendi i s’hi aportaran més dades. L’incendi, que va començar dilluns a Llutxent, ha afectat una superfície de 3.000 hectàrees, mil de les quals són del terme municipal de Gandia.

 

D’altra banda, una vegada detectat que hi ha hagut turistes que han cancelat les seues reserves en hotels arrel de l’incendi, l’alcaldessa ha volgut llançar un missatge de tranquilitat i ha comentat que hi ha total normalitat als hotels com també a la platja de Gandia.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *