Comencen els treballs de post-emergència a les zones afectades per l’#IFLlutxent

– Personal tècnic de l’empresa pública Tragsa, depenent de la Conselleria de Medi Ambient, i de l’Ajuntament de Gandia està avaluant aquest matí la situació dels arbres cremats per tal d’eliminar els que representen un perill per a les persones, vehicles, habitatges o vies de comunicació.

– Des d’avui estan en marxa quatre grups de treball relacionats amb habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament.

– L’Ajuntament de Gandia coordinarà totes les mesures posades en marxa pel Consell, Diputació i Govern d’Espanya.

Tal i com vam anunciar divendres passat, hui s’han s’iniciat les tasques per solucionar la situació de tots aquells elements que poden causar danys personals o a les estructures com arbres, fanals, camins o murs, després de l’incendi forestal. Una actuació que anirà a càrrec de l’empresa pública Tragsa, que ja està avaluant les zones on actuar directament.

Concretament, tècnics de la Secció d’Emergència de la Conselleria, acompanyats de tècnics municipals estan senyalitzant aquells arbres en mal estat i que representen un perill per a les persones. En el cas que es localitzen dins de parcel·les privades, l’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones propietàries perquè autoritzen l’accés als treballadors de Tragsa durant els pròxims dies. Les propietàries/is també poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament per tal de sol·licitar-hi la intervenció.

Cal recordar, que la coordinació de les mesures a prendre per part del Govern d’Espanya, el Consell i la Diputació es realitzarà des del consistori, ja que és l’administració més propera a la ciutadania i la que més informació posseeix de la situació actual. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va presidir divendres passat una reunió de coordinació on hi van participar Francisco Molina Agulló, director territorial de la Presidència a València, tècnics de l’empresa pública Tragsa encomanats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i membres del govern municipal.

El motiu de la reunió va estar coordinar el dispositiu de post emergència que implica diverses vies d’actuació per preservar l’entorn i possibilitar l’accés a les propietats privades on hi ha afeccions.

Una vegada extingit l’incendi diumenge passat i superats els dies que han permés certificar l’extinció i donar seguretat al veïnat, ara comença la fase de post emergència en què actualment ens trobem.

La primera de les actuacions serà la declaració de zona d’Emergència per part del Consell de Ministres que permet l’actuació en propietats públiques i privades, a més d’ajudes als afectats per les flames.

D’altra banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per gestionar la post emergència o portar a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada.

La Generalitat, tal i com va afirmar el president Ximo Puig, s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència. A partir de hui dilluns es començarà a redactar un decret que abastarà als set municipis afectats per l’incendi.

Paral·lelament, la segona actuació està relacionada amb l’habitabilitat i realitzarà actuacions perquè les persones puguen retornar als seus habitatges amb les màximes condicions de seguretat. Per a això, s’han posat  en marxa des de hui quatre grups de treball relacionats amb habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament.

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *