– La Generalitat inverteix més de mig milió d’euros, a través del fons europeus FEDER:

– PATRIMONI: 400.000 € per a la restauració del Castell de Bairen i la construcció de la passarel·la per a vianants i bici que el connectarà amb la Marjal des del polígon. 50.000 € per a millorar l’accés i un projecte expositiu al Morabit. L’Ajuntament assumeix el 50% restant del cost.

– MOBILITAT: També en els pròxims mesos està prevista la construcció de dos carrils bicis (anada i tornada) que connectarà amb els centres comercials i el riu a través de l’avinguda Blasco Ibáñez. L’anella ciclista del Grau es tanca amb un carril reversible (dues direccions) per la calçada de l’avinguda la Pau fins al club Nàutic. L’Ajuntament estudia també dues propostes de vial ciclista per al carrer Goleta i la millora del tram del passeig Rosa dels Vents. El pressupost és de 180.000 €. L’Ajuntament assumeix el 50% del cost.

– La Diputació inverteix també quasi 1 milió i mig d’euros en diferents projectes.

 

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat de l’edil de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local i que afecten els seus departaments.

Així, en primer lloc s’hi ha comunitat l’aprovació per part de la Generalitat d’una sèrie de projectes municipals de caràcter patrimonial i de mobilitat sostenible, cofinançats a través dels fons europeus FEDER.

 

Visites al Morabit

Està prevista una inversió de 100.000 € (l’Ajuntament assumeix el 50%) per a la segona fase de recuperació de l’emblemàtic espai (fa 10 anys es va adquirir i s’hi van fer treballs de consolidació). Amb aquesta inversió es pretén fer visitable per a la ciutadania, millorant l’accés i amb un projecte expositiu. El model serà semblant al dels refugis de la Guerra Civil.

 

Castell de Bairen

La Generalitat invertirà 400.000 €, a través dels Fons FEDER, i l’Ajuntament es farà càrrec d’altres 400.000 €, per als treballs de restauració del castell de Bairen, que contemplen la recreació de la planta original i la construcció de la passarel·la per a vianants, bicis i fauna, que connectarà la fortificació amb els Ullals de la Marjal de Gandia, a través del polígon Alcodar.

 

Nous carrils bicis

També a través dels fons FEDER està previst que isquen a licitació durant les pròximes setmanes una sèrie d’actuacions als carrils bicis que amplien, milloren i venen a tancar diferents anelles ciclistes de la ciutat, com les del Centre Històric i el Grau. La inversió total és de 180.000 €, dels quals l’Ajuntament assumeix el 50%. Així, es construiran dos carrils bicis (un d’anada i altre de tornada), a través de l’avinguda Blasco Ibáñez, connectant l’Avinguda del Grau amb els centres comercials i el riu.

Al Grau s’hi pretén donar solució al problema per als vianants i ciclistes que representava que circulés el carril de l’avinguda la Pau per les voreres, sobretot als trams més estrets o als accessos, per exemple, a l’església de Sant Nicolau. La intenció, tal i com ja s’ha informat en Junta de Districte, és desplaçar-lo a la calçada on transcorreria de forma reversible (amb les dos direccions) fins a la plaça de la Marina (Club Nàutic). L’Ajuntament estudia també dues propostes per al carrer Goleta i se decidirà la idoneïtat amb l’informe de la Policia Local. També es millorarà i completarà el tram del passeig Rosa dels Vents.

Finalment, Mascarell ha informat d’altres inversions, en aquest cas finançades al 100% per la Diputació de València a través del pla SOM i les ajudes per a la realització d’Inversions Financerament Sostenibles.

A través del SOM es dóna resposta a xicotetes reivindicacions:

  • Adquisició i instal·lació d’aire condicionat als centres socials de Marxuquera i Santa Anna, al Casal Jove, al col·legi Botànic Cavanilles i a l’escoleta de Santa Anna. 33.000 €
  • Adquisició de mobiliari per a l’Escola de Música de Beniopa (cadires, taules, armaris, prestatgeries, pupitres, connexions a internet, pissarra electrònica). 30.000 €
  • Creació de zones d’ombra amb lones microperforades en l’àrea de jocs infantils i substitució dels jocs deteriorats a la plaça rei en Jaume I. 30.000 €
  • Substitució de jocs infantils deteriorats i col·locació de sòl de cautxú a la plaça Bennàcer. 12.000 €
  • Adquisició de 2 equips de so i de 7 tablets per al foment de la participació ciutadana. 4.000 €.
  • Construcció d’un paeller a Marxuquera adaptat a la nova normativa contra incendis. 35.000 €
  • Rehabilitació integral Oficina de Turisme de Gandia. 171.527’97 €.

 

A través d’Inversions Financerament Sostenibles s’escometrà la remodelació del parc Ausiàs March (zona central: paviment, jardí…) i la reparació dels banys públics i dependències de la caseta del parc. L’ens provincial hi invertirà 385.276’32 €.