Homenatge al comerç de proximitat al novè mural del Serpis Urban Art Project

– L’autor és l’artista Edgar Alan Mascarell, “Ser”, i està ubicat a la paret d’un solar abandonat al carrer Rausell.

La regidora i regidors de Começ, Gestió Responsable del Territori i Responsabilitat Social,  Alícia Izquierdo, Xavi Ródenas i Nahuel González, respectivament, acompanyats de la representant de la directiva de la Cooperativa de Comercians del Centre Històric, Gemma García, han presentat aquest matí, en companyia de l’autor, Edgar Mascarell “Ser”, una nova obra d’art urbà.

El projecte és inter-departamental, i també afecta a tots els barris de la ciutat, “per això en aquesta ocasió s’ha triat el comerç urbà i el Centre Històric-Raval. Hem pensat en un carrer simbòlic del nostre comerç com és el Rausell”, ha indicat Izquierdo.  

“Es tracta del nové mural del projecte municipal Gandia Serpis Urban Art Project, una iniciativa conjunta dels departaments de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori que uneix l’art urbà amb les reivindicacions socials, econòmiques o culturals”, ha explicat González.

“Sens dubte, una excel·lent forma de traure l’art al carrer i, a la vegada, millorar l’estètica de la ciutat, sobretot en aquells espais tancats o abandonats”, ha assegurat la representant dels comerciants.

El mural, que encara no té títol, juga, a nivell cromàtic, amb l’absència de color, contraposat a una tonalitat roja molt intensa al centre, “on he volgut dibuixar un gran cor, que és el mecanisme que hauria de moure el comerç. Com a elements principals veiem diferents icones que representen els diferents gremis: restauració, sabateria, fruiteria, forn, perruqueria, etc… Com a crítica constructiva, hi veiem una mà infantil encadenada, que simbolitza el xicotet comerç, donant una moneda. A l’altre extrem hi ha una mà adulta que recapta els diners, les grans superfícies comercials. Però, mitjançant el cor central, existeix un trencament de la cadena per garantir que mai es perden les virtuts del comerç de proximitat, el caliu, el tracte humà de tu a tu… També hi ha una clau que obri un cadena; Un rellotge d’arena; Una gamba roja, que representa la Fideuà de Gandia; Una màquina de tatuar que identifica la meua professió; un retrat de l’antic alcalde de Gandia, Rausell; El déu del comerç, Mercuri..”.  

L’objectiu final del projecte també és que s’acabe generant un itinerari d’art urbà a la ciutat de Gandia, on la gent puga visitar un circuit d’art urbà amb l’explicació de l’artista que ha fet l’obra. Per això, des de l’Ajuntament de Gandia s’ha volgut donar llibertat de creació als artistes. Aconseguir llevar les connotacions negatives de l’art urbà, fins i tot de vandalisme, i elevar-lo a categoria d’art i de creació artística és una iniciativa que està triomfant a les principals ciutats europees.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *