Gestió Responsable del Territori i Serveis Urbans treballen conjuntament dins dels seus Pla d’Ombres i de Vials

Xavi Ródenas: “la col·laboració estreta amb el departament de Serveis Bàsics permet aprofitar les obres d’adequació de vials per tal de plantar arbres, augmentant la zona d’ombres per als vianants i millorant la qualitat paisatgística dels nostres carrers i places”.

– Aprofitant els treballs a la plaça Tirant es va incloure en l’ampliació de voreres del carrer vora riu 12 til·lers que faran ombra i connectaran les zones arbrades dels Jardins Joan Pellicer i el parc de les Ambrosies.

– També es resol amb zona d’ombra (46 arbres) i una millora paisatgística el tram del c/ Perú amb l’IES Tirant lo Blanc. 

– Dins les obres de ‘peatonalització’ de l’accés al Pavelló del Raval-Benipeixcar es planten al volant de 20 xops i moreres i jardinera correguda.

– El Pla de Millora de Vials per al darrer trimestre de l’any també inclourà en breu:

– El tractament integral del carrer Tirso de Molina, des de l’església fins a la plaça Jardinet, amb renovació de paviment, arbrat, canalització d’aigües i clavegueram…

– Al vial posterior al pont de ferro (al costat de l’IES Maria Enríquez), via d’accés per a vianants fins al cementeri, s’hi farà un treball de fresat i re-asfaltat. La previsió és que els treballs finalitzen abans de Tots Sants.

 

El regidor de Gestió responsable del Territori, Xavier Ródenas i l’edil de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar de les accions immediates d’esponjament urbà que s’hi estan realitzat conjuntament pels dos departaments dins dels seus plans d’ombres i de vials, respectivament. “Com sabeu, davant la falta de pressupost, des de l’inici de la legislatura estem buscant noves fórmules imaginatives, a més de les subvencions i la col·laboració de les empreses contractistes, per tal de continuar augmentant la inversió en el Pla d’Ombres de Gandia. Com ara, la col·laboració estreta amb el departament de Serveis Bàsics i aprofitar les obres d’adequació de vials per tal de plantar arbres, augmentant la zona d’ombres per als vianants i millorant la qualitat paisatgística dels nostres carrers i places”, ha assegurat Ródenas.

En aquest sentit, dins la finalització de les obres de la plaça Tirant, s’hi va incloure una ampliació de voreres del carrer vora riu per a la plantació de 12 til·lers, connectant així altres dos espais d’ombres importants de l’Anella Verda com són els Jardins de Joan Pellicer i el parc de les Ambrosies. “Es tracta d’un lloc de pas per a vianants i és important que hi haja quan més ombres millor”.

En segon lloc, i dins el pla de Vials, es resol el problema d’ombres al c/ Perú (tram de connexió amb l’IES Tirant lo Blanc) i es millora paisatgísticament la zona amb 46 arbres. “Hem recollit les inquietuds de la Junta de Districte de Corea i de la direcció del centre, ja que es tractava d’un carrer dur, sense ombra. Però volíem que la plantació d’arbres no afectés les places d’aparcament i hem optat per un mixt amb la col·locació d’escocells. L’afecció a l’estacionament és mínima”, ha explicat Picornell.

Al Pavelló del Raval-Benipeixcar, aprofitant la peatonalització del tram de davant, s’hi ha plantat jardinera correguda i al voltant de 20 moreres i xops. També hi ha un tram de terra batuda on s’hi situen els bancs per a seure’s per tal que paisatgísticament el resultat no siga tan dur.

 

Pla de Millora de Vials

Finalment, Picornell ha fet un avanç de les actuacions imminents dins el Pla de Millora de Vials del darrer trimestre de l’any. Així, al carrer Tirso de Molina en breu es farà un tractament integral del tram des de l’església fins a la plaça del Jardinet, per tal d’homogeneïtzar el paviment, plantar arbrat i s’aprofitarà per canviar i reparar les canalitzacions d’aigüa i clavegueram, que estaven deteriorades.

Una altra de les actuacions imminents serà al carrer posterior al pont de ferro. Es tracta d’una via per a vianants, inclosa en una de les sendes urbanes, i molt transitada, perquè comunica, a peu, amb el cementeri municipal. El seu deteriorament fa necessari un treball de fresat i re-asfaltat. La previsió és que les obres finalitzen abans de Tots Sants.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *