– Els aparells permeten l’extracció, mitjançant succió, d’elements que estiguen obstruint la via respiratòria

– Laura Morant: “de cara al pròxim curs pretenem començar a implantar aquest tipus d’aparells a les aules d’infantil de les escoles de la ciutat per tal d’aconseguir augmentar la seguretat dels més menuts

 

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; l’edil responsable d’Educació, Laura Morant; i el responsable de l’empresa “Yo te salvo”, Alfons Simó, han comparegut en roda de premsa per anunciar que cadascuna de les Escoletes municipals i els centres de Convivència per a Majors, comptaran des d’aquesta setmana amb un Dechoker.

El Dechoker és un dispositiu mèdic que permet l’actuació immediata en cas d’ofegament i que ajuda a complementar o substituir la maniobra Heimlich, quan no es pot realitzar de forma efectiva, sigua per falta de personal especialitzat o per limitacions intrínseques a les persones afectades, com és el cas dels més menuts o persones adultes obeses.

Laura Morant ha destacat que el personal públic de les escoletes ja ha estat format en maniobres de primers auxilis però que “introduir en els centres tot aquest tipus d’instruments que contribueixen a salvar vides és una mesura positiva i, de cara al pròxim curs, pretenem començar a implantar aquest tipus d’aparells a les aules d’infantil de les escoles de la ciutat per tal d’aconseguir augmentar la seguretat dels més menuts“.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha informat que els ofegaments produeixen a Espanya una mort cada sis hores el que suposa 1.400 morts a l’any, una xifra un 25% superior als morts en accidents de trànsit. Aquest tipus d’incidents es produeixen, sobretot, en menors i persones majors de 65 anys.
Amb aquesta mesura, que s’afegeix a la instal·lació dels desfibril·ladors als centres públics, col·locarem un d’aquests aparells en les set escoletes municipals i els Centres de Convivència de Corea i Roís de Corella. Tot i que les educadores i les persones que s’encarreguen d’aquests centres públics estan formades en primers auxilis, es poden produir situacions complicades. Aquests aparells estan pensats i dissenyats per a resoldre-les“.
Gil ha informat que aquesta mateixa setmana ja es començarà a instal·lar els Dechoker i que serà l’empresa subministradora la que es farà càrrec de la formació.

Finalment, Alfons Simó va explicar que l’empresa “Yo ter salvo” fa molt temps treballa amb la Conselleria de Sanitat i va agrair a Liduvina Gil “la seua implicació perquè Gandia es trobe a l’avantguarda en matèria de Salut“.
Sobre els aparells, Simó ha explicat que són instruments de fàcil ús i permeten desbloquejar les vies aèries mitjançant l’aplicació d’una mascareta unida a un dispositiu que extreu, mitjançant succió, l’element que estiga obstruint la via respiratòria.