– Laura Morant: “El que es pretén amb aquest llibre és despertar la consciència dels més xicotets/es, perquè a eixes edats és més fàcil absorbir valors com la solidaritat, l’empatia, la tolerància o la bondat”.

– L’escriptor Edgar Juan Perelló, autor del conte “El mirall d’Àfrica”, juntament amb l’ONG Sendes Solidàries, està construint una escola en el llogaret berber Armed (el Marroc).

– L’Ajuntament ha adquirit 400 exemplars d’aquest llibre per a repartir-los gratuïtament entre l’alumnat de Gandia.

– “El mirall d’Àfrica” es pot adquirir també en llibreries de Gandia o a través d’internet al preu de 9,90 euros. Així mateix, es pot col·laborar mitjançant un micro-mecenatge en migranitodearena.org

L’Ajuntament de Gandia col·labora en el projecte solidari que l’ONG Sendes Solidàries està duent a terme en Armed, un poblet berber de nord del Marroc. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González i la regidora delegada de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant,  que al costat de l’escriptor Edgar Juan Perelló han presentat el projecte solidari que aquest últim està realitzant des de fa ja quatre anys en aquesta xicoteta població pròxima al Toubkal, el sostre del nord d’Àfrica.

Morant ha comentat que tots dos departaments de l’Ajuntament han decidit comprar exemplars d’aquest llibre de narrativa infantil que en 2015 va obtindre el premi de Llibre infantil millor editat que atorga la Generalitat Valenciana. En els dos últims anys en total s’han adquirit 400 exemplars.

“El que es pretén amb aquest llibre és despertar la consciència dels més xicotets/es, perquè a eixes edats és més fàcil absorbir valors com la solidaritat, l’empatia, la tolerància o la bondat”. També ha recordat la importància de l’escola com transmissora d’aquests valors.

L’organització sense ànim de lucre Sendes Solidàries tracta d’ajudar en el desenvolupament i en la promoció de l’educació i escolarització en zones inaccessibles.

Per la seua banda, González ha comentat que l’El mirall d’Àfrica és una eina pedagògica i per això serà repartit pels col·legis. A més, ha posat l’accent en la importància de l’adquisició del llibre, ja que “la compra d’aquest llibre ajuda a finançar una escola en un territori quasi abandonat d’una banda de les institucions del Marroc. És una oportunitat de fer cooperació i de millorar la vida de persones que estan lluny de les nostres fronteres”.

Ja són deu anys els que han passat des que Edgar Juan es plantejara com a objectiu la construcció d’una escola en territori marroquí. “Baixàvem de la serralada del Toubkal, la muntanya més alta del nord d’Àfrica, amb 4.167 metres, i ens topem amb dos llogarets a 2.200 metres d’altitud, que no tenien accessos i amb escoles pràcticament abandonades”, recorda. Tirant mà de la seua experiència com a bomber, en 2007  “vaig tractar de portar una mica de tot per a  arreglar en la manera en què podia les escoles”. Amb els beneficis obtinguts de la venda del llibre es pretén acabar la construcció del col·legi. “Comprem els materials i ells posen la mà d’obra. El resultat després de quatre anys és que ja s’han construït dues plantes de 250 metres quadrats cadascuna i tot l’edifici tancat. Falta la part elèctrica”. A causa de l’orografia i al clima, l’estiu és l’estació propícia per a acabar aquest treball.

“El mirall d’Àfrica” es pot adquirir també en llibreries de Gandia o a través d’internet al preu de 9,90 euros. Així mateix, es pot col·laborar mitjançant un micro-mecenatge en migranitodearena.org