– El pròxim diumenge 17 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, està prevista amb una gimcana per la Anella Verda de la nostra ciutat, concretament en el Sector Pineda de Santa Anna / Parc Periurbà.

– El programa contempla teatre familiar, plantació d’arbres o la projecció d’un documental, entre altres activitats.

– També hi haurà una xarrada sobre els treballs duts a terme per a la recuperació del paisatge forestal en el Barranc de Borrell i Marxuquera després de l’incendi del passat estiu.

 

Gandia celebrarà pròxim diumenge 17 de febrer el Dia de l’Arbre amb una gimcana per la Anella Verda de la nostra ciutat, concretament en el Sector Pineda de Santa Anna / Parc Periurbà.

Aquesta activitat forma part d’un ampli calendari d’activitats  vinculats al medi ambient que ha sigut presentat aquest matí en roda de premsa pel regidor de Gestió Responsable de Territori, Xavier Ródenas.

Seguint el deixant de les tres últimes edicions, hem organitzat tota una setmana on es realitzarà tot un conjunt d’activitats vinculades a la celebració del Dia de l’Arbre”, ha anunciat l’edil.

Un any més se celebra la necessitat de plantar arbres i la millor manera de conéixer les espècies és fent-ho de forma divertida. Per això, diumenge que ve, 17 de febrer, des de les  9.30 h. i fins a les 13.30 hores tindrà lloc una gimcana per a tots els públics en el Parc Periurbà de Santa Anna. En cadascuna de les cinc bases de les quals consta el recorregut, es farà una prova: plantació d’un arbre, tallers interactius, teatre…, i s’anirà segellant als xiquets i xiquetes que participen una espècie de passaport creat per a aqueix dia. Qui ho emplene íntegrament, tindrà una recompensa. Hi haurà dos punts d’entrada al circuït: l’aparcament del Racó dels Forques i la plaça de Santa Anna. En aquest últim enclavament, les famílies podran esmorzar i es repartirà taronjada de proximitat, ecològica i gratis als assistents.

Fins al 24 de març es podrà veure l’exposició “L’Anella Verda”, en l’espai de recepció de les casetes de la Plaça del Tirant.

Per segon any consecutiu, fins al 15 de febrer, el personatge del Botànic Cavanilles, interpretat per l’actor Jordi Grau, al qual el regidor ha agraït la seua dedicació, “passa per totes les classes dels col·legis de Gandia, explicant la importància dels arbres i reparteix el fullet als xiquets i xiquetes”.

El dijous 14 de febrer a les 19.30 hores es projectarà el documental “Cantàbric”, de Joaquín Gutiérrez Acha en el Teatre Serrano. Entrada gratuïta.

Val la pena visualitzar els paisatges que ofereix aquest documental en la pantalla gegant”, ha comentat Ródenas.

El dissabte 16 de febrer s’ofereix el primer teatre familiar, amb l’obra “Saluq” de Maquinant Teatre. Serà a les 18 hores en el Teatre del Raval i “tots els xiquets i xiquetes que porten qualsevol de les xapes commemoratives del Dia de l’Arbre d’edicions anteriors, entraran de forma gratuïta”, ha informat l’edil.

El diumenge 17, se celebra pròpiament el Dia de l’Arbre.

El 20 de febrer tindrà lloc una xarrada  per a informar sobre “Els treballs del post incendi forestal i el projecte Marxuquera Verda” a la Casa de la Marquesa a les 19.30 hores. Serà a càrrec de l’empresa Medi 21 “que explicarà amb fotografies i descripcions tota les tasques que ha realitzat l’empresa pública  en aquests mesos després de l’incendi, per a la recuperació del paisatge forestal en el Barranc de Borrell i Marxuquera.

Els alumnes de 4t curs dels col·legis que participen en la X edició del programa Arbres a l’Aula, acudiran el 21 de febrer a l’Ermita de Sant Antoni per a plantar els arbres que durant tot un any han estat cuidant en els seus centres escolars. “Passarem el matí i també farem una taronjada per a tots els participants”, ha explicat el regidor.

L’última activitat familiar serà el 23 de febrer. L’obra “EmociAnant” de la companyia Rodamons Teatre podrà ser gaudida de manera gratuïta pels xiquets i xiquetes que porten segellat el fullet que se’ls entregarà durant la gimcana del Dia de l’Arbre. Començarà a les 17.30 hores en el Teatre del Raval.

Ródenas ha convidat a la ciutadania a participar, perquè celebrar la vida i celebrar els arbres ens fa forts com a societat”.