Laura Morant: “el Casal Jove del Grau és una demanda històrica”

– Anirà situat en els baixos municipals de l’edifici Z enfront del Campus Gandia de la Universitat Politècnica de València. Constarà d’una planta baixa de 270 m2 i un entresol destinat a magatzem. La joventut disposarà d’una sala polivalent i d’espais destinats a ludoteca, videoteca i estudi.

– S’hi ha invertit un pressupost de 120.000 euros. A l’espera de l’informe de l’assessoria jurídica, previ a la licitació, està previst que les obres comencen en tres mesos.

 

La regidora delegada de Joventut, Laura Morant, al costat del president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell i els representants del Consell dels Joves de Gandia, Salva Tamarit i Carles Català, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per a presentar el projecte  del casal per a joves del Grau.

Morant ha recordat que “és una demanda històrica perquè feia falta un espai d’atenció per a gent jove i un espai per a dinamitzar el districte marítim.

El nou Casal Jove del Grau estarà situat als baixos de l’edifici Z situat enfront del Campus de Gandia de la Universitat Polítécnica de València, concretament al carrer Sèquia del rei, 1. L’arquitecte encarregat del projecte és Iñaki Belda Biurrun.

Consta de planta baixa rectangular, amb superfície útil de 270 metres quadrats, i un entresol, de 180 metres quadrats, amb accés restringit al públic i que serà destinat a magatzem. En la planta baixa destaca una sala polivalent de 75 metres quadrats, que podrà ampliar-se a quasi 120 metres quadrats, en obrir les portes corredisses que la separaran de l’espai destinat a ludoteca, videoteca i estudi (39 m2). També constarà d’hall d’accés (43 m2), oficina (21 m2), espai d’oci (43 m2) i dos banys adaptats.

En l’actualitat s’està a l’espera de l’informe de l’assessoria jurídica, previ a la licitació de les obres. Per això, es preveu que el començament de les obres es duga a terme en el termini aproximat de tres mesos.

Per la seua part, Picornell ha explicat que, “durant l’anterior govern, el Partit Popular va incloure les obres del Casal Jove del Grau dins del Pla Confiança. La seua ubicació inicial era en terrenys pròxims al barranc de Sant Nicolau i al centre mèdic del Grau, amb una dotació pressupostària de 180.000 euros”. Però la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en 2015 va emetre informe desfavorable ja que qualificava la zona d’inundable. L’ajuntament es va veure obligat a plantejar un nou projecte. Al desembre de 2017, la Conselleria d’Hisenda va donar el vistiplau a un pressupost de 120.000 euros (12.000 per a la redacció del projecte i 108.000 per a execució de les obres). A partir d’ací es va buscar la nova ubicació: els baixos de propietat municipal de l’edifici Z.

Com ja no calia fer edifici nou, perquè ja estava construït i  era una remodelació d’obra, el pressupost va disminuir i amb la diferència de 60.000 euros hem pogut reformar la quadra de Beniopa per a l’Escola de música i també les obres d’accés a peu a l’hospital comarcal de Gandia”.

Així mateix, des de la regidoria de Joventut s’ha destinat una inversió de prop de 20.000 euros per a material i mobiliari del Casal Jove del Grau.

Els representants del Casal Jove han agraït la gestió de l’ajuntament.

Salva Tamarit ha manifestat que es tracta d’un projecte pel qual han lluitat des de fa temps i que “es tracta d’una oportunitat per a Gandia i oferirà una plataforma per als joves del Grau que podran generar projectes personals des d’allí”.

Finalment, Carles Català ha manifestat el seu desig que “aquest casal es convertisca en un centre de referència no solament per als joves del Grau sinó per als de la comarca. Pensem que el govern municipal hauria d’apostar per polítiques de joventut participatives, actualitzades i reforçades econòmica i tècnicament. Només així es podrà aconseguir fer realitat el projecte que hui s’inicia.

 

 

 

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *