– Els casals fallers seran “Espais lliures de masclisme i lgtbifòbia”.

– Lorena Milvaques: “Vull donar les gràcies a les Falles per la seua activa implicació en fer de la nostra ciutat un espai inclusiu, on dones i homes se senten còmodes, i la diversitat siga motiu d’orgull i riquesa”.

– A l’igual que a la Fira, hi haurà per primera vegada un PUNT VIOLETA d’informació i on acudir en cas de patir o presenciar una agressió masclista. Estarà ubicat entre el passeig Germanies i la passarel·la del riu Serpis, els dies 16 i 17 de març, des de les 23.30 h fins a les 3.30 h.

– Per segon any, l’Ajuntament premiarà les escenes dels monuments majors que millor tracten la diversitat afectivo-sexual, de gènere i familar.

 

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada dels presidents de la Federació de Falles de Gandia i el Consell dels Joves de Gandia, Telmo Gadea i Hèctor-Josep Juan Bofí, respectivament, han anunciat aquest matí que tornaran a col·laborar durant les Falles de Gandia per fer de la nostra ciutat un espai segur lliure de violència masclista i lgtbifòbia.

“Vull donar les gràcies, un any més per la seua col·laboració a les Falles, el col·lectiu més nombrós de la ciutat, per la seua activa implicació en donar visibilitat a les reivindicacions d’igualtat des de la diferència. A fer de la nostra ciutat un espai inclusiu, on dones i homes se senten còmodes, la diversitat siga motiu d’orgull i riquesa. On hi haja tolerància zero contra la violència masclista i els micro-masclismes”, ha explicat Milvaques.    

Així, als casals fallers tornaran a aparèixer cartells identificant-los com a “Espais lliures de violència masclista i lgtbifòbia”, en valencià, castellà i anglès.

També, per segon any, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives patrocinarà el premi “Gandia Pride, Orgull Gandia”, al monument o escena major que millor tracte la diversitat afectivo-sexual, de gènere i familiar. Hi haurà tres banderins de la diversitat lgtbi de 500, 300 i 200 €, respectivament. “El Jurat, format pels representats del departament i de col·lectius Lgtbi, valorarà principalment el tractament respectuós i la gràcies de les escenes o monuments que aborden la realitat de lesbianes, gais, trans, bisexuals, etc… I la contribució a la normalització, la visibilitat i el respecte cap a les persones LGTBI”. La vicealcaldessa ha avançat que hi haurà una menció especial, fora de concurs, per a escenes infantils com el de la Falla Benirredrà, que ha tingut molta repercussió “pel tractament tan encertat de la realitat que pateixen els xiquetes i les xiquets trans”.

Per la seua banda, el president de la Federació de Falles ha assegurat que Gandia ja és una ciutat respectuosa i oberta, “però cal reivindicar els drets i les llibertats i eliminar actituds intolerables. Som el col·lectiu més gran i nombrós, però també el més divers, una radiografia de la societat en si mateix. Però això ens trobaran al costat d’aquestes accions municipals, com venim fent des de fa quatre anys, per exemple, amb les campanyes “cantem borinot el qui no bote”, “cantem bomber borinot”…”.

 

Punt Violeta

Com a novetat, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb el Consell dels Joves de Gandia muntarà un Punt Violeta, a l’igual que fa fer durant la Fira i Festes 2018. “Es tracta d’un espai d’informació sobre recursos contra la violència de gènere i la lgtbifòbia, però també un lloc on acudir en cas de patir o presenciar quasevol tipus d’agressió masclista i lgtbifòbica, tant física com verbal. També repartirem les polseres amb el missatge “respecta’m”, que van tindre molt d’èxit durant la Fira”, ha indicat el president del Consell dels Joves de Gandia. Les persones joves del Punt Violeta estan formades i autoritzades per a contactar amb la Policia Local i Nacional en cas de necessitar de la seua intervenció.