Arriba el Mostra’t més internacional. Lorena Milvaques: “La nostra riquesa com a societat és la diversitat”

– Lorena Milvaques: “La nostra riquesa com a societat és la diversitat. Per això cal que continuem treballant perquè aquests tipus de festivals donen visibilitat a eixes minories. Cal construir una societat que pense, senta i cree millors persones. I això passa també per fer de totes les minories una gran majoria”.

– El festival cultural per la visibilitat de les minories socials es consolida amb 772 obres presentades a concurs en les categories de Curtmetratge, Còmic, Relat curt i Fotografia. Procedents de molts països i, en el cas dels curtmetratges (més de 500), amb premis a festivals internacionals:

– 2 de maig: Exposició còmics i fotografies finalistes, lectura de relats finalistes i primera projecció de curts semifinalistes. A les 18.30 h, al Palau Ducal.

– 3 de maig: Segona projecció de curtmetratges semifinalistes. A les 19 h, al Teatre Serrano (sala B).

– 4 de maig: Gala de lliurament de premis. A les 19 h, al Teatre Serrano (sala B).

– Està organitzat per l’associació Poliqroma, amb el patrocini de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives. I la col·laboració de l’àrea de Responsabilitat Social i el Palau Ducal dels Borja de Gandia.

 

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, el regidor de Polítiques amb la Ciutadania i Responsabilitat Social, Nahuel González i el president de l’associació Poliqroma, Daniel Ardid, i la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra, han presentat aquest matí la fase final del III Concurs Mostra’t Gandia, de Curtmetratge, Fotografia, Còmic i Relat Curt.

El certamen té com a objectiu donar visibilitat i mostrar, des de la cultura, la realitat de qualsevol minoria de la ciutat que puga patir una situació d’injustícia per la seua condició o orientació sexual, llengua, cultura, religió, diversitat funcional, etcLa nostra riquesa com a societat és la diversitat. Per això cal que continuem treballant perquè aquests tipus de festivals donen visibilitat a eixes minories. Cal construir una societat que pense, senta i cree millors persones. I això passa també per fer de totes les minories una gran majoria”, ha assegurat Milvaques, qui ha agraït el treball realitzat en aquest sentit per Poliqroma.

Per la seua banda, González ha convidat la ciutadania a assistir a les diferents sessions programades i ah definit el certamen “com una finestra cultural des d’on mostrar la diversitat que enriqueix la nostra ciutat. El festival ha sabut sumar i multiplicar la tasca que ja realitzen les minories des de molts col·lectius i àmbits, invisible en moltes ocasions”.

 

Un festival consolidat i internacional

El president de Poliqroma, Daniel Ardid, ha destacat la consolidació i l’increment de la projecció internacional del festival, lligat al nom de Gandia. “En aquesta taula estan 3 dels ingredients que han ajudat a consolidar-nos. La lluita per una societat inclusiva i respectuosa amb la diversitat, de la mà de les dues àrees municipals, i en el millor marc incomparable des del punt de vista històrico-artístic com és el Palau Ducal dels Borja”.

Precisament, la directora del Palau ha ressaltat que l’edifici més emblemàtica de la ciutat “vol servir de plataforma per visibilitzar i normalitzar la situació de les minories”.

Ardid ha destacat l’espectacular augment d’obres presentades respecte a les dues edicions anteriors: 199 (2017); 359 (2018); 772 (2019). El major augment experimentat és en la categoria de curtmetratges, amb més de 500 treballs presentats a concurs. Molts ja premiats a i presentats a festivals estatals i internacionals. Fins i tot, el guanyador del Goya 2019 al Millor curtmetratge d’animació 2019. “Això suposa que el Mostra’t Gandia ja és un producte cultural que porta el nom de la ciutat arreu del món: EUA, el Japó, Europa, Amèrica del Sud, etc. També hi ha treballs fets per gent de Gandia i altres protagonitzats per actors i actrius de renom com Concha Velasco, Macarena Gómez, Aitana Sánchez-Gijón, Terele Pávez…”.

La fase final del concurs s’inicia el dijous 2 de maig amb Exposició còmics i fotografies finalistes, lectura de relats finalistes i primera projecció de curts semifinalistes. A les 18.30 h, al Palau Ducal.

El 3 de maig: Segona projecció de curtmetratges semifinalistes. A les 19 h, al Teatre Serrano (sala B).

Finalment, el 4 de maig: Gala de lliurament de premis. A les 19 h, al Teatre Serrano (sala B).

Premis

  • Premi al Millor relat curt general.
  • Premi al Millor relat curt local.
  • Premi a la Millor fotografia general.
  • Premi a la Millor fotografia local.
  • Premi al Millor curtmetratge local.
  • Premi al Millor curtmetratge general.
  • Premi Especial del públic en les categories de relat curt, fotografia i curtmetratge.
  • Mencions especials.

Patrocinats per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i empreses col·laboradores.

També s’ha editat un llibre amb les obres semifinalistes patrocinat per l’àrea de Responsabilitat Social.

Arxivat en: Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *