El regidor de Gestió Responsable del Territori en funcions, Xavi Ródenas, ha anunciat l’apertura, demà dijous, d’un nou parc a la nostra ciutat, amb el nom de Maria Mercè-Marçal. Està ubicat en una zona municipal, sense cap ús fins ara, i on l’Ajuntament va proposar crear un nou parc, dins l’Anella Verda, que connectarà els espais verds de les Ambrosies i l’Alqueria dels Martorell.

El nou parc està dissenyat per l’alumnat del Taller d’Ocupació Sendes Urbanes, sota la supervisió del professorat i els tècnics municipals. Està dividit en dos parts, una de jardineria autòctona, i una altra com a espai d’interpretació dedicat a l’agricultura de secà, per tal de mostrat als centres educatius el conreu que es practicava al nostre territori i que ha anat desapareixent: vinyes, ametlers, pruners, figueres, garrofers, oliveres, canyes de sucre… 6 panells explicaran aquests tipus de conreu, sobretot el de la pansa, molt vinculada a la família dels Martorell.

“És un espai menut, però molt ben aprofitat, que hem fet amb recursos propis i que representa una passa de gegant en la connectivitat de l’Anella Verda de Gandia”, ha assegurat Ródenas.

Així, divendres, des del pont de ferro, hi haurà una visita guiada de l’alumnat del taller d’ocupació fins al parc, on hi haurà jocs infantils, berenar i llimonada ecològica i un concert del grup “La Pop”, que estrenarà el seu segon treball. Tot seguit, es visitaran els horts urbans per tal de comprovar-hi el treball realitzat. En una tercera fase es connectaran també els horts amb el parc dels Martorell.

“El nom de Maria Mercè-Marçal és un homenatge a una de les escriptores i poetes més importants (1952-1998) del segle XX en la nostra llengua. Una autora que ha dignificat com pocs l’ésser humà, la classe treballadora, la dona i la diversitat afectivo-sexual. També teníem molt clar que els carrers, places i parcs de Gandia estan orfes de noms de dona, silenciades pel patriarcat. Era, per tant, una assignatura pendent la visibilitat de les dones, en la qual ha treballat i molt la regidoria d’Igualtat, sota la direcció de la vicealcaldessa, Lorena Milvaques”, ha conclòs Ródenas.