·         El candidats de Més Compromís al Congrés, Joan Baldoví i Alícia Izquierdo recorden que la coalició va ser la única que es va oposar a l’acord citrícola amb Sudàfrica.

 

·         Exigiran a Madrid que no es ratifique l’acord amb Mercasud fins que no s’avalue l’impacte sobre la taronja de la Safor i que s’aplique una clàusula de salvaguarda per compensar les pèrdues dels nostres llauradors.

 

El diputat i cap de llista al Congrés de Més Compromís per les comarques valencianes, Joan Baldoví, acompanyat de la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de Gandia i també candidata, Alícia Izquierdo, han renovat aquest matí, a Gandia, el seu compromís amb la defensa dels interessos del camp valencià i saforenc a Madrid. Baldoví ha recordat que els successius governs centrals han castigat el sector citrícola, “un sector que té una economia molt social, del qual viuen encara molts xicotets llauradors i les seues famílies”.

        Així, assegura que Compromís continuarà en la línia mantinguda fins ara de defensa dels interessos del camp valencià. Com ara, aconseguint que es votara al Congrés per unanimitat una moció amb nombroses mesures com la intensificació del control de plagues en els ports on entre taronja d’altres països com Sudàfrica o Egipte. O que s’estudie l’afecció a comarques com la Safor de l’entrada de fruita d’altres països tercers…

        “Compromís exigirà que no es ratifique cap acord amb Mercasud sense que s’evalue primer l’impacte sobre les taronges de la Safor. I que s’aplique la clàusula de salvaguarda perquè els nostres llauradors siguen compensats pels danys ocasionats com a conseqüència de l’entrada massiva de fruita de països tercers”.

Finalment, Izquierdo ha assegurat que “si la veu de Compromís no es fa sentir a Madrid es perd una defensa ferma de la nostra agricultura, tal i com ha demostrat Baldoví fins ara al parlament espanyol”.

 

        D’altra banda, Baldoví ha tingut un record emocionat i unes paraules de suport a la família, amics i companys de l’ex alcaldessa de Palma (Compromís), Imma Escrivà, que ens va deixar ahir, i a qui li ha agraït el treball i la valentia demostrada.