STV Gestió, empresa concessionària del manteniment i conservació de les zones verdes de Gandia, ha començat la poda de palmeres en el municipi amb una primera fase que es desenvolupa ja en l’accés sud a la ciutat. El treball es realitza en la mitjana i els accessos laterals de l’Avinguda d’Alacant, i per al mateix s’hi ha destinat tres equips de poda al complet amb personal experimentat.

“Aquesta actuació es realitza en més de 200 palmeres, exemplars que una vegada podats se sotmetran al corresponent tractament fitosanitari per a la prevenció del morrut roig”, ha explicat José Manuel Morant, cap de servei de STV a Gandia. Una vegada s’acabe en l’Avinguda d’Alacant, la poda s’estendrà a altres zones del municipi.

El treball que es realitza en les palmeres és “la retirada dels fruits i les palmes baixes, al mateix temps que s’afavoreix la sanitat de la planta i la seua inspecció fitosanitària. Finalment, es dóna forma a la valona de la palmera. Respecte a les palmes que es rebutgen, es trituren en el mateix lloc de la poda per a després reutilitzar-lo com a humus o ‘mulching’ en altres espais verds de Gandia”, ha assegurat la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo.

“La planificació es realitza de manera coordinada amb l’Ajuntament per a determinar les zones en les quals es realitzen les actuacions. De fet aquesta és una primera fase de poda de palmeres que s’anirà estenent a poc a poc a altres punts del terme de Gandia”, ha comentat Clara Carbonell, delegada de STV Gestió a Gandia.