L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada pel vicealcalde i regidor responsable d’Urbanisme, Josep Alandete; membres de la corporació municipal i representants de l’Associació Empresarial Ciutat del Transport, han visitat aquest matí les obres d’una nova connexió d’eixida des del polígon Benieto – Ciutat del Transport amb la carretera CV-680.

Una actuació que modernitza, millora i dota d’una nova infraestructura i servei a polígon, que també preveu un nou carril bici que articula el polígon de Nord a Sud, i perllonga la via ciclopeatonal existent; introdueix millores ambientals i paisatgístiques, mitjançant una jardinera en el tram de carril bici, amb la corresponent xarxa de reg; a més de millorar d’enllumenat públic i reformar la xarxa de sanejament.

El pressupost de l’actuació és de 200.000 € dels quals el 60% serà finançat gràcies a un ajuda del IVACE i el 40% restant l’aportarà el consistori.

Aquesta és la segona tanda d’ajudes del IVACE en els nostres polígons. La primera va ser el 2017 quan el polígon Alcodar va rebre un milió d’euros, i 540.000 euros en el polígon Benieto – Ciutat del Transport, unes actuacions que van anar a càrrec íntegrament gràcies a l’IVACE” va declarar Diana Morant qui ha destacat que amb aquesta actuació se soluciona una reivindicació històrica dels empresaris que havien demandat millors accessos a la zona industrial.

L’alcaldessa ha volgut recordar que el polígon Benieto – Ciutat del Transport va rebre un impuls molt important en la passada legislatura no només pels nous accessos sinó també per la implantació i ampliació d’empreses en aquest recinte industrial, com Decathlon o Leroy Merlin, respectivament.
Aquest polígon ha tornat a ser un espai atractiu per als empresaris que encara millorarà més amb aquestes noves obres, modernització i dotació d’infraestructures i serveis. Mai abans s’havia produït una inversió tan important en les zones industrials de Gandia. Sol passar que quan hi ha avantatges competitius, com per exemple, un increment en la inversió dels polígons, l’ocupació sol augmentar entre un 5 i un 10% (des de l’inici de les inversions s’han creat un centenar de llocs de treball directes fixos, i si es té en compte a Vicky Foods, s’han generat un total de 600 llocs de treball directes en els últims quatre anys). Actualment al polígon Benieto ja no hi ha cap nau buida, i hi ha demanda de naus industrials“.

Finalment, Morant ha volgut fer valdre la feina que han realitzat els tècnics del departament d’Urbanisme i de Contractació així com als representants empresarials que estan impulsant de la mà del consistori la col·laboració públic privada.

Per la seua banda, Josep Alandete també ha reivindicat la col·laboració entre l’administració i el sector privat. “Aquesta actuació no és fruit d’ara. És fruit d’un treball que es realitza des de la passada legislatura i que continuarem en aquesta. La Comissió d’Àrees Industrials està sent un impuls a l’hora de solucionar els problemes que hi puga haver per convertir-nos en àrees industrials avançades i ser un referent” “El sector industrial és imprescindible per facilitar l’ocupació i per això, des del govern seguirem apostant per aquest tipus de mesures i d’altres que ens avancen a les necessitats futures“.

Un altre aspecte que ha destacat el regidor delegat d’Urbanisme és que amb aquesta acció, s’aconsegueix que els usuaris tinguen una via per arribar al Centre Històric en poc menys d’un minut amb cotxe i ha destacat que aquesta actuació augmentarà la seguretat dels conductors i vianants.

Juan Escrivà, secretari de l’Associació d’empresaris de la Ciutat del Transport, va voler deixar patent “l’èxit de la col·laboració públic privada. Tenim constants reunions on posem en comú els problemes i els objectius de futur. Hui solucionem una necessitat que permetrà l’eixida de 200 camions diaris i un altre problema que es produïa quan hi havia pluges intenses” “Volem agrair la complicitat de la corporació municipal per la seua altura de mires i per la feina dels tècnics municipals“.

Salvador Viciano, delegat de l’empresa constructora de l’obra, Pavasal, ha explicat que les obres van a bon ritme i que s’estan complint els terminis previstos.