Els Co-portaveus de Govern: el Vicealcalde, Josep Alandete, i el 2n Tinent d’Alcaldessa, José Manuel Prieto, han comparegut hui davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.

Així, les ajudes als afectats per l’incendi de Marxuquera d’agost 2018 ha tornat a centrar part dels punts tractats. I és que s’han complimentat 4 noves ajudes per a persones físiques i jurídiques: 4.650 € per a infraestructures agràries malmeses i 5.404 per a danys i béns en habitatges diferents a danys estructurals. “Des del govern local volem donar resposta a tots els afectats, a pesar que es van presentar aquestes sol·licituds fora de termini. Però no volem que ningú es quede enrere ni fora de l’únic termini obert. La nostra obligació és estar al costat dels afectats, sobretot, perquè encara sobraven diners per a les ajudes privades. Hem acceptat, fins i tot, dos recursos de propietaris que demanaven més diners”, ha explicat Prieto, qui ha recordat que l’executiu continua actuant sobre el terreny en la part pública (infraestructures, espais verds…).

 

D’altra banda, el segon Tinent d’Alcaldessa ha anunciat la pròrroga del conveni de col·laboració amb el Campus de Gandia de la UPV per al desenvolupament de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, que es va signar el 27 de març de 2018. Per un valor de 42.000 €. “Això suposa també injectar al sector noves polítiques de turisme intel·ligent”.

 

Per la seua banda, Alandete ha explicat que la Junta de Govern Local, a petició de la regidoria de Gestió Responsable del Territori, ha aprovat un conveni amb la Comunitat de regants de la Marjal de Gandia per a l’adquisició, per 8.000 €, d’un nou motor de reg.

“També hem informat d’una sentència del TSJCV sobre el PAI d’equipaments de la platja que ens dóna la raó i no s’accepta l’anul·lació del procés urbanitzador. Sí que admet augmentar en 25.000 € la valoració que demanaven els recurrents”.

Finalment, el Vicealcalde ha recordat que aquesta setmana s’inicia la constitució formal de les Juntes de Districte dels barris. Hui es celebra la primera reunió al Centre Històric i demà dimarts a Marxuquera.