El Vicealcalde regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha comparegut aquesta matí davant els mitjans de comunicació per informar que Iberdrola ha anunciat l’inici de les obres de construcció de la nova subestació elèctrica situada al sector Sanxo Llop (entre la carretera de la Vital i l’accés sud al port). Amb un pressupost de 8.254.792 €, els treballs es desenvoluparien a partir de juny de 2020 i estarien finalitzats abans que acabe 2021. “Des del govern local hem fet èmfasi en la integració paisatgística de la nova subestació amb arbrat i tapissos verds”.

En paral·lel, Iberdrola també cometrà la connexió soterrada de la nova subestació amb la que hi ha ubicada a l’accés nord de la ciutat, amb un cost de 6.209.370 euros.

Les dues actuacions s’emmarquen dins el Pla Director d’Infraestructures Elèctriques de la Generalitat, de caràcter circular, amb l’objectiu d’abastir una part important de la comarca. Iberdrola assumirà el 100 % del cost.

 

Sanxo Llop és prioritari

 

D’altra banda, Alandete ha assegurat que Sanxo Llop no para. A hores d’ara, hi ha en marxa dues auditories externes, jurídica i tècnica, per tal de poder adaptar el projecte i rei-iniciar les obres quan més prompte millor. També estan fent-se els tràmits per a la constitució d’un grup de treball format per tècnics municipals i representants polítics.

A l’octubre passat l’Ajuntament, ja com agent urbanitzador, va fer una consulta al Consell Jurídic Consultiu valencià perquè es pronunciara sobre dues possibles opcions de desbloqueig: que finalitze les obres l’anterior empresa o que es realitze una nova licitació. Finalment, el 29 de desembre passat, l’òrgan va recomanar l’inici d’un nou procés per a l’adjudicació de les obres.

“La finalització de Sanxo Llop és una prioritat absoluta per al govern local. Perquè volem acabar amb el patiment de molts propietaris i el fet que l’Ajuntament siga ja agent urbanitzador podrà desbloquejar-lo. També pensem que té una gran potencialitat com a motor econòmic que genere ocupació. No en va, un dels objectius és la creació d’un ‘Cluster’ sociosanitari a la zona”, ha assegurat el Vicealcalde.