La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, s’hi troba aquests dies a Fitur per presentar i donar a conèixer als professionals del sector l’oferta eco-turística de la nostra ciutat. Concretament, per encàrrec del regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, s’hi ha elaborat tres productes turístics, al voltant del nostre patrimoni natural i animal, que ja s’hi han mostrat i ofert a les empreses i turoperadors dels països del centre i nord d’Europa:

 

– La primera Micro-reserva valenciana de papallones, oberta recentment al Paratge natural municipal Parpalló-Borrell, gestionada per l’associació Zerinthya, assessors i impulsors en la creació d’aquesta micro-reserva i experts en l’estudi, divulgació i conservació de les papallones.

 

– Excursions i eixides ornitològiques pels nostres espais naturals, com ara la Marjal de la Safor, per tal d’observar, gravar i fotografiar aus, papallones i altre tipus de fauna: Gall de canyar, àguila real, cuabarrada, àguila marcenca, arpella, brufol, falcó peregrí, sis espècies diferents de garses, capó reial, corb de mar, etc. En total, podem veure-hi quasi 250 espècies diferents d’ocells. De la mà de guies i ornitòlegs locals. És el que es coneix com a Bird watching o observació d’aus singulars. Un tipus de turisme que està creixen molt darrerament. “Tot això, gràcies a que gaudim d’un espai com la Marjal de la Safor que és utilitzat per nombroses espècies d’aus com a zona de cria i descans en els seus viatges migratoris”, ha explicat Izquierdo.

 

El Catàleg d’Arbres i arbredes singulars (que protegeix arbres i arbredes d’interès general per raons científiques o socials), recull al voltant de 50 arbres i una dotzena d’arbredes, tant en sòl públic com en privat (es signa un conveni de col·laboració, de custòdia compartida amb els propietaris).

 

“Volem obrir noves línies de treball i de divulgació dels nostres elements singulars naturals i animals, molt demandat pel turista compromès que viatja fora de l’època estival”. I els contactes estan donant els seus fruits; Tal i com ha anunciat la regidora, “en els pròxims mesos visitaran Gandia diferents empreses i turoperadors per comprovar sobre el terreny els elements naturals que tenim per a aquesta nova modalitat d’eco-turisme”.

 

Finalment, Mascarell ha recordat que es tracta encara d’un producte per a un mercat encara minoritari, però que sí ajuda a la desestacionalització i a la internacionalització del nostre destí. “L’oferta ecoturística de Gandia ens pot ajudar a arribar a altre públic, complementar, completar els mesos de temporada alta… Amb idees innovadores i sostenibles com aquestes, que posen en valor el nostre patrimoni natural”.