El co-portaveu del Govern i regidor delegat de Govern interior i coordinació administrativa, José Manuel Prieto, el vice-alcalde de Gandia, Josep Alandete, i la regidora delegada de Sanitat, Salubritat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar del decret signat ahir amb noves mesures de seguretat dels serveis municipals, per tal de garantir el seu funcionament i la seguretat d’usuaris i el funcionariat. També de noves mesures més restrictives pel que fa als espais i serveis:

  • Suspensió “sine die” de tots els processos selectius (pel fa als exercicis, no els tràmits) i les activitats formatives.
  • Tancament de tots els espais municipals (museus, biblioteques, Marquesa, centres socials, etc) fins a nova ordre.
  • Romandran oberts l’Ajuntament, Oficina d’informació del Centre Social del Grau, l’edifici de l’antic Mercat, la central de la Policia Local i l’Oficina de l’Habitatge (tramitació d’ajudes). Tot i això, es recomana l’ús de l’administració electrònica. En cas de consultes, es pot cridar per telèfon o enviar un correu electrònic amb les dades de contacte. En aquests espais municipals hi haurà control d’accés i distància de seguretat entre funcionari i usuari.
  • Tancament del cementeri municipal, excepte serveis funeraris.
  • Hui s’obrien els serveis de platja, però s’ha decidit no fer-ho per tal de posar tot el personal i mitjans de socorrisme i salvament de Creu Roja a disposició de les autoritats sanitàries (no hi haurà banderes ni servei socorrisme). Es tanques les Oficines de turisme de la platja. PERÍODE: 15 DIES.
  • Tancament dels mercats a l’aire lliure de Gandia, Grau i la platja.
  • Tancament de les activitats formatives en el Mercat Municipal d’Abastiments. S’hi mantindrà l’activitat comercial.

“Els serveis essencials estan garantits, però necessitem que la ciutadania sàpiga que els tancaments es fan per a mantindre la disciplina i la contenció social, que en aquests moments és un deure cívic. Cal que la gent faça cas de les instruccions de les diferents administracions. Entre totes i tots anem a eixir-nos-en com tantes altres vegades al llarg de la història”, ha assegurat Prieto.

No estem de vacances

La regidora de Sanitat ha recordat que les mesures no es prenen per anar-nos-en de vacances, sinó que responen a una necessitat de previndre i reduir la velocitat i els nombres de contagis. Evitant així col·lapsar el sistema sanitari. “Les persones que han vingut de fora, sobretot des de zones declarades focus del contagi del virus, i que es troben en aquests moments als seus apartaments de la platja, els volem demanar que es mantinguen a casa i, en cas de detectar possibles símptomes, que no acudisquen a l’hospital o centre de salut, que criden al 900 300 555 o al 112 i s’activarà el protocol i personal mèdic acudirà als seus domicilis”. Una directriu de les autoritats sanitàries que es fa extensiva a la resta de la ciutadania.    

Serenitat i responsabilitat

Finalment, el Vice-alcalde ha llançat un missatge de calma, però de responsabilitat, cadascú des del seu lloc i seguint les recomanacions de les administracions. “En aquests moments, la unió, que fem pinya, és important, per això des del primer moment hem estat en contacte i facilitant tota la informació als companys de l’oposició, que ens han mostrat tot el seu suport. Hi actuarem tots plegats com a ciutat”.