Gandia avança en les mesures socials i econòmiques del gran Pacte de Ciutat perquè els efectes de la crisi de la Covid-19 siguen els mínims possibles una vegada transcórrega l’emergència. Actualment, hi ha dues línies de treball fonamentals: cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania donada la situació d’alarma i reconstruir la xarxa socioeconòmica. El consistori, per a això, està treballant amb totes les forces polítiques, empresaris i sindicats en la posada en marxa d’iniciatives que s’aniran aprovant en els pròxims dies en els òrgans col·legiats corresponents, com comissions o juntes de govern, en un procés que culminarà en un ple.
L’Ajuntament, de fet, ha de convocar la primera sessió plenària telemàtica que se celebrarà a la història de la ciutat, la primera setmana de maig per tal de donar el vistiplau final al paquet de propostes per al qual s’han mobilitzat més de 4 milions d’euros. Aquestes s’estan consensuant en el Consell Econòmic i Social que va constituir l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la passada setmana per impulsar polítiques que reactiven el municipi i com més aviat Gandia puga recuperar la normalitat.
Tot això s’ha tractat en el fòrum socioeconòmic, que ha tornat a reunir aquest matí de manera telemàtica a l’alcaldessa; els portaveus polítics José Manuel Prieto (PSPV), Josep Alandete (Compromís-Més Gandia Unida), Víctor Soler (Partit Popular) i Pascal Renolt (Ciutadans); el regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez; el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (Faes), Juan Pablo Tur; el vicepresident Ramon Soler; i els representants sindicals, Raül Roselló (UGT) i Josep Antoni Carrascosa (CCOO).
L’alcaldessa de Gandia ha manifestat que l’Ajuntament segueix en marxa. “Les mesures que s’estan estudiant representen més que mai a tota la ciutadania atés que s’estan consensuant amb totes les forces polítiques i amb els representants socials i empresarials“. Morant ha afegit que l’Ajuntament està realitzant “un esforç titànic” per cobrir les necessitats de les persones i vertebrar l’economia local “sense que ningú es quede enrere”. “No escatimarem cap esforç polític ni econòmic en què les mesures que s’aproven recullen el sentir de tota la ciutadania“.
Per al vicealcalde, Pep Alandete, “cal destacar la importància de fòrum socioeconòmic per treballar en cooperació, pel bé comú amb prudència, eficàcia i flexibilitat per adaptar-nos als difícils moments que estem vivint. Perquè tots tenim el mateix objectiu: servir a les persones perquè ningú es quede enrere. I aquesta és ara la nostra prioritat. La ciutadania ha de saber que el seu govern està del seu costat i que treballem incansablement en mesures que anirem presentant i que compten amb el màxim consens possible, que és el que demana la situació extraordinària que estem vivint“.
El coportaveu de govern municipal, José Manuel Prieto, ha indicat que a més de les mesures que l’Ajuntament ve aprovant des del primer minut de l’emergència sanitària del coronavirus, “cal actuar amb intensitat a través d’una modificació del pressupost i amb el ple que celebrarem al maig“. Segons el parer de Prieto, “actuarem pensant en la desescalada en els col·lectius que més ho necessiten i els més vulnerables; en el nostre teixit productiu, perquè les ajudes siguen complementàries a altres administracions; i pensant en el futur per poder eixir, sempre junts i millor de la crisi“.