La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat l’últim dels recursos interposats per l’empresa Lluna Park SL, amb la qual cosa es desbloqueja definitivament el sector d’equipaments privats de la Platja de Gandia. Així, ho han anunciat aquest matí el vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil delegat de Turisme, Vicent Mascarell.

Es tracta d’un sector amb una superfície de 174.412 m², que permetrà la incorporació de 94.837 m² de sòl terciari comercial. Després de l’estiu es reiniciaran les obres d’urbanització, amb una duració aproximada de 18 mesos. L’import de les quals supera els 9.5 milions d’euros, als quals s’ha de sumar 8.800.000 euros del depòsit de pluvials.

Amb aquesta sentència favorable a l’Ajuntament de Gandia i el projecte de construcció del tanc de tronades del Clot de la Mota s’han superat els principals obstacles que hi havia perquè es puga tornar a reprendre el PAI d’equipaments privats amb totes les garanties.

El vice-alcalde ha recordat que es tracta “d’un espai d’ús terciari que junt amb el bulevard en construcció suposarà una millora de l’entorn urbà d’esta porta d’accés a la platja i que servirà a més com alternativa perquè puguen instal·lar-se locals d’oci, apartats de les zones residencials. Açò suposarà una notable millora de la qualitat ambiental i acústica del nucli urbà de la platja, part fonamental de la Gandia amable, segura, tranquil·la i respectuosa medioambientalment que estem construint. Gandia no para”.

Una bona noticia per a la ciutat en general, segons el regidor de Turisme, “i per a la platja i la nostra oferta turística en particular. Acabar este espai esdevé necessari per a ampliar i millorar la nostra oferta d’oci, serveis i hoteleria a la platja”.

        Cal recordar, que es tracta d’un dels sectors més complexos de gestió previstos des del Pla General d’Ordenació Urbana de 1983, que va iniciar els seus tràmits al 2004 i que ha sigut afectat per canvis de lleis, d’informes sectorials… Així, ha patit més de 20 recursos contenciosos-administratius, querelles i denúncies penals que han sigut totes desestimades i arxivades.