Com cada dilluns, el vice-alcalde, Josep Alandete i el co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes abordats aquest matí a la Junta de Govern Local. 

        Alandete ha recordat que les mesures de reactivació econòmica i de recuperació de la normalitat després de la crisi sanitària per la Covid-19 són les protagonistes. Així, en aquest sentit, a l’igual que la setmana passada (174), la Junta de Govern Local ha ratificat una nova tanda d’ajudes a l’activitat comercial i de serveis després de la crisi ocasionada per la Covid-19. Concretament, 69, de les quals 67 rebran el màxim de 1.500 € i 2 750 €. Per tant, ja s’està en disposició de pagar amb la major brevetat possible 361.500 € provinent de fons municipals.

        Per la seua banda, Prieto ha insistit que tot el romanent de tresoreria dels recursos que l’Ajuntament destina a pal·liar els efectes de la Covid-19 es posen a disposició d’altres ajudes, com és el cas de les presentades recentment per a la reactivació del sector turístic.

        A la Junta de Govern Local també s’ha informat de la “Modificació 73a de l’Ordenació Detallada del Pla General (73a MOD PG). Redistribució de zones verdes de la platja, carrer Legazpi. Acceptació dels projectes necessaris per al tràmit d’avaluació ambiental (PP-850, exp. 11876/2018). Modificació 73a de l’Ordenació Detallada del Pla General (73a MOD PG). Redistribució de zones verdes de la platja, carrer Legazpi. Sol·licitud d’inici del tràmit d’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica pel procediment simplificat. “L’Ajuntament i la propietat de l’Hotel Bayren Residencia van signar un conveni al 2014 perquè l’empresa condicionara i fera ús d’un solar municipal adjunt. Finalment, s’ha materialitzat una permuta per una parcel·la al costat del bulevard, que passa a ser municipal. Ara hi ha un període de 30 dies d’informació pública. També s’informarà a la direcció general de Turisme i als sectors implicats i es donarà pas als tràmits urbanístics. És una acció que demostra com els interessos particulars poden coincidir amb els generals, en els quals totes i tots guanyen i el bé comú ix beneficiat”, ha explicat el vice-alcalde.    

        Un altre punt ha estat la concessió d’una subvenció al departament d’Esports d’11.520 € per als Jocs Esportius de la CV.

        “També hem informat del decret aprovat d’instrucció de treball a distància fins al 21 de setembre. Cal recordar, que l’Ajuntament ja havíem començat a treballar al respecte des de l’any passat a través d’un pla d’ordenació de maig de 2019. I el que hem fet és ampliar-lo d’acord amb les mesures establertes per l’administració general de l’estat arran de la Covid-19. Així, esperem l’autorització perquè del 21 de juliol al 21 de setembre s’hi puga acollir el 30% del personal, sobretot els departaments amb perfils més tècnics. Les treballadores i treballadors podran treballar a distància un mínim de 2 dies a la setmana. Mentre que de forma presencial hauran de realitzar 37.5 hores mensuals, un màxim de 3 dies a la setmana. Ens mantenim també a l’espera de noves instruccions a partir del 21 de setembre quan acaba la pròrroga”, ha explicat el co-portaveu i regidor de Recursos Humans.

        Finalment, Prieto ha anunciat que el pròxim dissabte 18 de juliol, a les 23.59 h es disparà al braç del port un castell de focs d’artifici de la pirotècnia AITANA, finançat al 100 per cent pel programa de la Diputació de València “Torna la llum”. A la mateixa hora, seran moltes localitats costaneres valencianes, algunes de la Safor, com Oliva, les que ompliran de llum i color la nit de juliol. La iniciativa forma part de les línies de treball encetades per l’ens provincial per a donar suport a col·lectius afectats per la crisi econòmica arran de la Covid-19. En aquest cas, la federació valenciana de pirotècnies, PIROVAL, que està patint les conseqüències de la suspensió de les festes. “L’espectacle es farà amb totes les mesures de seguretat. No requereix concentració de gent, perquè el castell es podrà veure des de qualsevol racó de la nostra extensa platja”