El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha adreçat una carta a les regidores i regidors de Compromís en l’Ajuntament de Gandia per anunciar les novetats anunciades per la Conselleria de cara al nou curs 2020-2021.

Aquest no serà un curs senzill, i per això la Conselleria aposta per una potent inversió pública en matèria educativa i així poder encarar-lo amb totes les garanties de qualitat i seguretat que les xiquetes i xiquets valencians mereixen, amb més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene garantides per una tornada a les aules segura i amb la màxima presencialitat possible.

Pel que fa a Gandia, l’augment d’inversió serà el següent:

Respecte al personal, a les escoles i els instituts de Gandia augmentarà en 56,8 el professorat per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules, un augment que, en l’àmbit de País Valencià serà de 4.374 docents més que se sumen als més de 71.000 ja existents.

També el personal no docent, com ara els monitors i monitores de menjador, augmentaran de cara al nou curs. Més de 3.000 persones seran contractades de forma extraordinària aquest curs per garantir la distància de seguretat i l’atenció dels grups de convivència estable dels més menuts.

S’augmenta la inversió en despeses dels centres educatius de Gandia en 210.110 € perquè els nostres centres educatius puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia (mobiliari, material de protecció, xicotetes obres…).

Pel que fa a la baixada de ràtios i a la seguretat a les aules, aquestes tindran amb caràcter general un màxim de 20 alumnes per aula fins a quart de primària. De cinqué endavant, es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.

A més, des del 31 de juliol comptem amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladament les mesures de seguretat que s’aplicaran a les escoles valencianes i que pots consultar al següent enllaç, tot i que poden ser modificades a mesura que evolucione la pandèmia.

D’altra banda i per tal de reforçar l’activitat educativa, cultural i esportiva de l’alumnat valencià durant el curs vinent escolar, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realització d’activitats extraescolars que, a Gandia, serà com a mínim de 123.578,56 €.

Ivà Bonet, secretari local, ha afegit: “L’aposta de la Conselleria d’Educació en Gandia és una defensa ferma de l’educació pública i de qualitat també en època de pandèmia. Gràcies a l’esforç que està realitzant aquesta conselleria encapçalada per Vicent Marzà, els nostres xiquets i xiquetes podran anar a l’escola amb seguretat.”