Compromís per Gandia s’ha felicitat aquest matí de la no aprovació en el Congrés del decret del Govern central sobre romanents dels ajuntaments, gràcies, entre d’altres, al vot en contra del seu representant, el diputat Joan Baldoví.


No obstant això, s’ha sumat a les peticions de regidors i alcaldes de la coalició, com el primer edil de València, Joan Ribó, que exigeixen l’aprovació d’un nou decret que contemple que el cent per cent dels 5.000 milions d’euros del fons econòmic es repartisca amb un criteri poblacional, tal i com s’ha fet amb les autonomies. En aquest sentit, ha demanat a la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que treballe amb urgència en l’aprovació d’un nou decret, des del consens, almenys amb els socis d’investidura, i en la derogació de la “Llei Montoro”.


“Els ajuntaments estem gastat moltíssimes recursos propis en pal•liar al màxim les conseqüències terribles sobre el benestar de les persones i per ajudar als sectors econòmics per perjudicats per la pandèmia de Covid-19. L’Estat està obligat a respondre i a compensar-nos l’esforç com correspon “, ha assegurat el portaveu a l’Ajuntament de Gandia, Josep Alandete.