El pròxim diumenge 27 de setembre, a les 18.30 h, tindrà lloc a Gandia una nova edició de la campanya #mansalRIU. “Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment a diferents localitats d’arreu del territori valencià i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes aquàtics i fer una gestió responsable dels nostres residus, evitant que acaben dipositats als rius i barrancs”, tal i com ha explicat la regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo.
Està organitzada per la Fundació Limne per a la restauració dels rius, que sempre compta amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats locals. En el cas de Gandia, per segon any, està coordinada pel Consell dels Joves de Gandia (CjG). Així, la ruta partirà de la seua seu, a l’Alqueria Laborde, fins al riu des d’on es recorrerà el tram cap al Mirador dels Borja.
“És una activitat que es realitza des de fa 11 anys al nostre territori amb col·laboració d’ajuntaments com el de Gandia. Volem que la gent es sensibilitze de l’estat en que es troben els nostres ecosistemes aquàtics. I que a través de les nostres mans aconseguim millorar-los i conservar-los. De fet, hem observat que en els municipis on s’hi realitza la iniciativa va disminuint la quantitat de deixalles que s’hi llancen, gràcies a la campanya de conscienciació, però també a la difusió a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials”. Sales Tomás, directora general de la Fundació Limne, ha indicat que, tot i que el perfil del voluntari supera els 35 anys, cada vegada és major la participació dels joves, com en el cas de Gandia, gràcies a la implicació del CjG. Ja fa dos anys que s’encarrega de la gestió de l’activitat, “amb una participació molt bona, per això convidem la gent a apuntar-s’hi també a través de les nostres xarxes socials”, ha assegurat el president, David Valiente.
“Intentem promoure l’augment de la implicació de la gent jove en aquestes activitats de conscienciació per tal de mantindre viu l’ecosistema del nostre riu Serpis”, ha conclòs el responsable de Medi Ambient de l’entitat juvenil, Rafa Bañuls.
L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia (per tal de proveir de material necessari) a [email protected] o al 654 076 533. També a través de les xarxes socials del Consell dels Joves de Gandia.