Malgrat la falta d’informació, gran part d’ella motivada per la pandèmia i altres aspectes, Bolívia està vivint un dels episodis més catastròfics quant a incendis forestals es refereix. Hi ha 2,3 milions d’hectàrees de bosc i bosc baix calcinades que amenacen l’entrada en les reserves naturals de l’Amazones.

És per aquesta raó, que un equip de bombers espanyols viatja fins a la zona en diferents eixides. Sol·licitat per l’ambaixada boliviana, especialistes en extinció d’incendis en zones hostils, que assessoraran i coordinaran equips locals per a tractar de protegir el pulmó del planeta. Entre ells es troba un bomber gandià, Edgar Juan, que a més transportarà material d’equips personals per a dotar els dispositius locals de mesures mínimes de seguretat. Equips d’extinció, cascos, guants i diferent material.

És per aquesta raó que “fem una crida a la població per a recollir motxilles sulfatadores que els servisquen com a extintors, donada la mancança de la zona, i la impossibilitat de treballar amb camions cisternes. Aquest material serà enviat juntament amb el contingent que eixirà el dia 11 d’octubre cap a Santa Cruz, i transportat fins a la zona de treball”, ha explicat Juan.

En aquest sentit, la regidora de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament i han posat a disposició de les persones que vulguen donar aquest material el magatzem de la Guarderia rural, situat a l’Aula Natura de la Marjal de Gandia, a l’Alqueria del Duc. “Les conseqüències dels incendis a l’Amazones estan sent devastadores des del punt de vista mediambiental. Però cal recordar ens afecten a tothom. La desforestació i aquests incendis tindran conseqüències sobre l’escalfament global, agreujant encara més els efectes actuals del canvi climàtic. I, com sempre, qui es durà la pitjor part seran les persones més vulnerables, que són els que menys contribueixen a generar el canvi climàtic”.