Les inversions per a la recuperació econòmica i la creació d’oportunitats han protagonitzat la darrera Junta de Govern de l’Ajuntament de Gandia de 2020. Així ho han traslladat Josep Alandete, vicealcalde de la ciutat i José Manuel Prieto, coportaveu del govern municipal, en la roda de premsa celebrada hui en acabar la Junta.

‘L’any 2021 serà l’any de la Torre dels Pares i de Sanxo Llop, en una clara aposta per la inversió en la recuperació del patrimoni i per la creació d’ocupació’, ha puntualitzat Alandete. En la sessió de hui l’Ajuntament ha aprovat l’acceptació de l’ajuda d’un màxim de 615.000 euros per a les actuacions urgents de rehabilitació de l’Alqueria de la Torre dels Pares, concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.  També s’ha publicat l’autorització administrativa per a la construcció de la nova subestació transformadora elèctrica de Sanxo Llop, concedida per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

‘Aquestes accions són coherents amb les línies d’este govern: l’aposta pel patrimoni i la cultura i per la creació d’ocupació, ja que Sanxo Llop està concebut com un pol generador d’oportunitats’, ha explicat el vicealcalde.

‘L’última Junta del Govern demostra que no hem perdut de vista els nostres objectius. Volíem que aquesta fora la legislatura de les oportunitats i la de les inversions, perquè sense inversions no hi ha oportunitats per a les famílies ni per als sectors productius; i, malgrat haver d’atendre a les necessitats generades per la pandèmia, no hem perdut la senda’, ha aclarit Prieto.  ‘Hem d’estar preparats per a ser els primers en començar la recuperació quan la pandèmia acabe’, ha puntualitzat el coportaveu.

Ajudes per al foment de l’ocupació i la igualtat

Per contribuir al foment de l’ocupació en un entorn cada vegada més digital, s’ha aprovat el programa del Projecte experimental ‘Implementació d’una xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral (e-orienta) a la comarca de la Safor’ que, segons el vicealcalde i coportaveu Josep Alandete, contribuirà a reduir la bretxa digital que dificulta l’accés a una ocupació a un sector de la població.

A més, s’han aprovat les ajudes econòmiques destinades a entitats locals per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entre dones i homes i la inserció laboral de les dones. El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament ha sigut beneficiari d’una subvenció de 2.400 euros per a la realització d’unes jornades per al foment de la igualtat.

Aprovació del pla normatiu per a simplificar l’administració

Simplificar la relació de la ciutadania amb l’Ajuntament és l’objectiu del Pla Anual Normatiu (PAN) de 2021, que també s’ha aprovat en aquesta Junta de Govern. Segons Prieto, es redactaran fins a 15 noves ordenances i reglaments nous i en desapareixeran altres. Assegura que serà l’any amb més producció normativa de la legislatura, amb un únic objectiu: reduir les càrregues a la ciutadania i fer més fàcil la interacció amb l’administració.

Els dos portaveus del govern s’han mostrat esperançats pel començament de la campanya de vacunació contra la Covid-19, però han llançat un missatge de prudència a la població, per tal de sortir com més prompte possible de la situació generada per la pandèmia i començar la recuperació.