• L’àrea de Medi Ambient de la Diputació, en col·laboració amb la regidoria de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament,  realitza una campanya informativa i de sensibilització dirigida a l’alumnat de Primària de Gandia.
  • Amb la finalitat de difondre i conscienciar-los  perquè desenvolupen hàbits i actituds respectuoses amb la platja, buscant a més la complicitat de la resta de la societat.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, amb la col·laboració de la regidoria de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia llança la campanya “El corriol camanegre i l’ecosistema litoral”, amb la finalitat de donar a conèixer aquest ocell en perill, que es troba en ecosistemes de platja, com ara les dunes de l’Auir. “I difondre la importància de conservar  aquest entorn, que ens aporta infinitat de serveis ambientals bàsics i recursos socials i econòmics de gran importància”.

“El corriol camanegre i l’ecosistema litoral” s’emmarca dins la campanya “Conèixer per a estimar i estimar per a protegir” i arribarà a cada aula de primer a sisè de Primària de tots els centres educatius públics i concertats de Gandia. “Consta d’unes guies informatives sobre l’ecosistema litoral per al professorat, uns adhesius del corriolet per a l’alumnat, perquè estiga familiaritzat amb ell i en estiu el puguen identificar quan vagen a la platja”, ha explicat la regidora, Alícia Izquierdo. 

La campanya es complementa amb material digital, que estarà disponible al web de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació (ecosistemalitoral.dival.es), està format per quatre audiovisuals sobre el corriol camanegre; les dunes; la posidònia; i la neteja mecanitzada de les platges. Agraïm a la Diputació de València que haja pensat en Gandia per poder difondre i conscienciar sobre la necessitat de protegir i tindre cura del nostre medi natural, ha conclòs Izquierdo.