• La diputada de la Safor a les Corts, Nathalie Torres, espera que el Tribunal Suprem “esborre tota sospita d’inseguretat jurídica sobre el Pativel”

• El portaveu a Gandia, Ivà Bonet, recorda que “el Pativel continua vigent, ja que la sentència del TSJCV no és ferma. Tot i això, assegura que s’exploraran totes les opcions possibles, com ara la modificació del PGOU de Gandia, perquè una de les últimes platges verges del litoral valencià continue a resguard dels processos urbanitzadors que l’han amenaçada en el passat”

Compromís estudia proposar la desclassificació de la platja de l’Auir com a sòl urbanitzable per tal de protegir este paratge “d’incalculable riquesa”. En este sentit la diputada de Compromís, Nathalie Torres ha volgut recordar la funció del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda Litoral (PATIVEL): protegir, defensar i preservar els paratges naturals “de la mà de l’ésser humà i de la depredació de la rajola, és a dir, dels booms immobiliaris”. La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, a més, ha afirmat que «ara, i després de la sentència del TSJCV, la Generalitat ha presentat un recurs al Tribunal Suprem perquè referme el Pativel. Esperem que l’alt tribunal es pronuncie en la mateixa direcció que acaba de fer amb el PAT de l’Horta i esborre tota sospita d’inseguretat jurídica sobre el Pativel”.

Opcions de protecció de l’Auir 

D’altra banda, des de Compromís per Gandia volen deixar clar a la ciutadania de la capital de la Safor que el Pativel continua vigent, ja que la sentència del TSJCV no és ferma. El portaveu de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, ha assegurat que “des de Compromís explorarem totes les opcions que siguen necessàries, entre elles la desclassificació en el PGOU, com a sòl urbanitzable, perquè la nostra preuada platja de l’Auir continue a resguard dels processos urbanitzadors i no torne a ser amenaçada cada cert temps”.