Els regidors delegats d’Economia i Hisenda i Polítiques Econòmiques i Comerç, Salvador Gregori i Ferran Martínez, respectivament, han anunciat aquest matí una nova mesura que representarà una passa més en la política de modernització i dinamització del comerç i l’hostaleria locals, així com el foment de la mobilitat sostenible i l’associacionisme a la ciutat. I és que la intenció del govern local és posar els aparcaments de gestió pública del Prado i del Centre Històric (Serpis) a disposició d’aquests sectors estratègics per a Gandia.

Es mantindran els preus econòmics per als usuaris en general (l’hora gratuïta, 1 €/ h, 6 €/ dia, 35 € / jornada laboral i 55 € / 24 hores), però s’augmentaran els descomptes per als clients del comerç i l’hostaleria.

Així, en les pròximes setmanes podria estar a disposició dels establiments una nova aplicació, mitjançant la qual aplicar als clients, de forma ràpida i senzilla (amb la lectura dels codis QR dels tiquets), descomptes en els pàrquings que anirien des d’1 fins a 4 hores. Unes reduccions que són acumulables durant la jornada. D’aquesta manera, una persona que visita la ciutat pot arribar a aparcar de forma gratuïta, per a realitzar-hi les seues compres, anar a la perruqueria, el gimnàs, etc… Cada establiment decideix quantes hores descompta al client. Per cada hora, el negoci només haurà de pagar 0’25 €.

Pel que fa a l’app, el cost de manteniment serà gratuït per als establiments associats a algunes de les entitats comercials i hostaleres de la ciutat, gràcies a la subvenció de l’Ajuntament. La resta, només hauran de pagar al voltant de 4 € al mes.

«El posar la mobilitat i la infraestructura al servei de la ciutadania i els sectors és un gran avanç per a la dinamització del comerç i de l’hostaleria de la ciutat que, a més, podran posar en valor el seu establiment». Gregori ha recordat l’esforç i la inversió realitzada pel govern local en la recuperació, la modernització i l’abaratiment dels pàrquings del Prado i el Centre Històric; o la compra i el condicionament de la campa del Gregori Maians, que aporten al centre de la ciutat més de 1.400 places.

«La iniciativa és coherent amb la filosofia del govern del Serpis de fer una ciutat amable, sostenible… Al final, un acte de compra no consisteix només en la qualitat del producte, el preu o l’atenció, també és important la satisfacció de l’acte de compra. Si afegim serveis complementaris tindrem també major capacitat d’atracció de clients. Per tant, és important combinar factors positius de la compra presencial, augmentant les possibilitats amb prestacions addicionals de serveis on-line…». Martínez ha avançat que aquesta és només una de les primeres millores de transformació tecnològica dels pàrquings, que aniran acompanyades d’altres mesures que s’aniran presentant.