Després del gran èxit que va tindre ahir la reserva d’entrades gratuïtes per tal de gaudir de les visites guiades al Parc Arqueològic del castell de Bairén, la regidora delegada de Patrimoni Artístic, Històric i Cultural, Alícia Izquierdo, ha mostrat la satisfacció del departament per aquesta noticia i per la gran quantitat de persones (més de 1.500) que han gaudit de la visita a aquest jaciment històric (excepte alcassaba i interior del castell) durant aquest darrer cap de setmana, el primer d’obertura lliure i gratuïta al públic.  

Amb aquest motiu, Izquierdo ha volgut posar en valor les bones pràctiques de “tota la gent que ha vingut a fer la visita, perquè? han demostrat un comportament cívic irreprotxable mantenint el jaciment net i no pujant per damunt de les restes arqueològiques, a més de complir escrupolosament totes les mesures sanitàries”.

A més, la regidora de Patrimoni ha assegurat que, per donar resposta als suggeriments rebuts per part dels visitants, l’Ajuntament de Gandia procedirà en la “major brevetat possible” a la instal·lació de contenidors a l’entrada del recinte per poder llançar el fem generat durant la visita. Així, ha destacat la importància de recollir les deixalles personals i arruixar-les únicament a estos contenidors.

Finalment, Izquierdo ha recordat que també se poden realitzar les inscripcions gratuïtes a www.visitgandia.com per visitar de manera guiada l’alcassaba superior de la fortalesa els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril. Ahir dimarts, en només 90 minuts, es van esgotar les 360 places. I hui, a les 12 h del migdia, s’obrirà de nou el termini d’inscripció fins esgotar les 360 noves places.

A més, a partir del 15 de maig comencen les visites guiades tots els caps de setmana (sempre amb reserva a través de la web) amb el primer diumenge de cada mes gratuït per a tota la gent empadronada a Gandia.