El departament de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, anuncia la posada en marxa, a partir del pròxim 3 d’abril i coincidint amb el primer dissabte de cada mes, d’un Mercat Vintage.

El mercat a l’aire lliure, que s’instal·larà a la Plaça Prado i mantindrà un horari comercial de matí, comptarà amb la participació d’un total de 10 parades amb una ampla varietat d’articles que, a més a més, anirà variant cada edició.

La intenció d’ubicar-lo al Prado és també reforçar el Raval i el Centre Històric amb activitats com aquesta i tractar de compensar el trasllat del tradicional mercat dels dissabtes a Roís de Corella.

Així, les persones interessades podran trobar des de mobles grans i menuts, objectes de decoració, taules, cadires, fins articles de disseny i joieria, articles de col·lecció, vinils, i qualsevol objecte que s’incloga sota el concepte “vintage”.

Per a Ferran Martínez, regidor delegat de l’àrea, amb aquesta iniciativa es pretén “seguir desenvolupant iniciatives dinamitzadores del comerç local. En eixe sentit els mercats, a banda de segurs en aquesta crisi pandèmica, són valuosíssims com elements mobilitzadors del consum i d’atracció de visitants. Per això estem també diversificant la seua ubicació, distribuint-los per distints barris de la ciutat”.

Cal donar relleu també al Mercat Artesanal de la Plaça de les Escoles Pies, que se celebra els divendres per la vesprada en horari de 16:30 a 20:00 hores. Aquest mercat ofereix productes artesanals com minerals i joieria en pedres semi-precioses, cosmètica natural, artesania d’Equador, decoració en fusta, artesania en tela o gravats en acer, entre d’altres.

Segons el regidor “eixa estratègia de diversificació de productes i ubicacions, explica aquests dos mercats, que ja són una realitat, i també un mercat de col·leccionisme i un altre de proximitat que a hores d’ara estan en fase d’avaluació”.