El Departament de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural ha informat de l’inici de les obres de restauració de la capella del Beat Andrés Hibernón, prèvies al projecte de Visita Museogràfica. Els treballs s’han iniciat  amb la instal·lació d’una coberta metàl·lica adossada al mur de la capella que fita amb en el solar veí del carrer de Sant Francesc de Borja. La intervenció evitarà les filtracions capil·lars produïdes per les pluges al llarg de tota la paret mitgera de la capella del beat mentre no es construisca en el solar adjacent. La intervenció forma part de la primera fase de la restauració de la capella en la qual són ben visibles els deterioraments en la pintura de les parets i en el despreniment d’elements ornamentals, com ara, un plafó decoratiu que va caure al damunt de la imatge de la Mare de Déu que corona el retaule de la capella.

El Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Vicent Pellicer, ha visitat la instal·lació acompanyat de José Manuel Climent, arquitecte responsable de les obres de restauració, del conjunt de l’edifici, de propietat municipal, declarat Bé de Rellevància Local.  

Segons declara Pellicer, a banda de ser necessàries i imprescindibles, “les obres de restauració són prèvies al projecte de visita museogràfica que s’està preparant. El caràcter històric de l’església ens obliga a considerar-la com un element més a incorporar al circuït de les visites culturals a més de ser una oportunitat única d’ampliar el coneixement del bé patrimonial no sols des del punt de vista religiós, sinó de la comprensió del seu significat cultural, d’identitat social i d’altres valoracions culturals que, per altra banda, permetrà avançar de manera general en la investigació, el desenvolupament i la innovació en qualsevol línia referent al patrimoni històric i cultural de la ciutat”.

El projecte museogràfic de Sant Roc significarà posseir un ampli coneixement del temple; de la seua fundació i dels seus patrons; de les seues transformacions arquitectòniques al llarg de la seua història; dels estils artístics i dels seus arquitectes i artesans. Per tot això, calia un projecte que facilite la comprensió i interpretació global de l’edifici. Tot de manera didàctica i utilitzant nivells pedagògics adaptats als visitants.