La nova associació FV’s (Fotògrafs i Videògrafs Professionals de la Safor) davant la situació de greu crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, ha organitzat la mostra “Tempus Fugit”, al passeig de les Germanies (davant la Casa de la Marquesa) per tal de donar a conèixer la principal oferta professional del sector. L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada dels regidors delegats de Polítiques Econòmiques i Cultura, Ferran Martínez i Nahuel González, respectivament, han visitat aquest matí la mostra.

Morant ha destacat el fet que hagen “triat un moment delicadíssim, de crisi, que afecta molt també al sector dels esdeveniments on es troba inclòs el seu subsector, per a reinventar-se i això es un motiu d’enhorabona. Són els qui recullen els moments màgics que vivim les persones, a qui ens agrada tindre arxiu personal de les nostres vivències i records feliços. Molts dels quals els confiem a elles i a ells per a recollir-los, d’una forma silenciosa i invisible. Per a la ciutat també són importants, són el nostre arxiu de cadascuna de les etapes de la història de la ciutat… Els desitgem, per tant, molt d’èxit i que enfortisquen el seu treball des de la xarxa que han creat i l’Ajuntament estarà al seu costat donant suport a l’activitat i fent que la gent sàpiga els grans professionals amb que contem a la comarca. I recordem que posar-los en valor és contractar-los”. 

De fet, la FV’s ha sigut creada per tal de promoure complicitats i sinèrgies entre els seus membres i impulsar un imatge conjunta que tinga com a denominador comú la qualitat dels treballs, sense oblidar la importància documental , històrica i cultural que proporcionen la fotografia i el vídeo. Està presidida per la fotòfrafa Majo Vila, qui ha explicat que l’objectiu de la mostra és posar el focus  “en la greu crisi que pateix el nostre sector i convidar a més professionals del sector a que participen”. També en formen part: Sergi Escrivà, Salva Gregori, Àlex Oltra, Àlex Vidal, May Gresa, Arnau Llopis, Antonio Frasquet, Sergio Gemelli, Dani Guillem, Emi Murgui, Óscar Camarena, Less More, Sebas Rocast, Dani Balsera, Borja Sellens, Chechu Micó, Javi Calvo i Salva Tarrasó

El suport de les regidories de Polítiques Econòmiques i de Cultura, que han posat a l’abast de l’associació tots els recursos necessaris, ha sigut fonamental per a fer arribar a la ciutadania aquesta iniciativa d’un sector econòmic i també artístic tan important i tan castigat en el darrer any. “El sectors professionals com aquest amb una component de creativitat indiscutible, seran fonamental en tot el procés de reconstrucció després de la pandèmia. Cal recordar, que la nostra ciutat i comarca tenen molts talents creatius, no només els fotògrafs i videogràfs, també els dissenyadors gràfics, publicistes…”.  Precisament, segons ha explicat Martínez, el naixement de FV ‘s és coincident amb tota una estratègia del seu departament, que entre altres, vol posar aquestes sectors en el centre de les seues activitats professionals. En aquest sentit, ha anunciat que les primeres fires de Fira Mercat Gandia, que podria tornar la pròxima tardor, depenent de l’evolució de la pandèmia i la celebració de les Falles, estaran dirigides a sectors professionals i tècnics.

Finalment, el regidor de Cultura ha destacat “l’exemple a seguir d’un sector econòmic, artístic i cultural molt afectat per la pandèmia i que ha après que la millor forma de fer-li front és col·laborar de forma conjunta, perquè des de la unitat es pot millorar”. González ha recordat que el sector forma part també del Consell de Reactivació Cultural promogut per l’Ajuntament. A partir d’ahí van treballar ens dos aspectes clau: Donar visibilitat a les empreses del sector a través, per exemple d’aquesta mostra, perquè la ciutadania siga conscient de darrere de cada fotògraf que cobreix un esdeveniment hi ha tot un sector audiovisual i famílies que depenen d’aquest treball. Però també té una vessant artística que en moltes ocasions no s’ha tingut en compte, “per això també estem treballant una segona mostra artística enfocada a fotografies descartades des del punt de vista professional, però que cal posar en valor”.