El regidor delegat de Trànsit i Mobilitat, Natxo Arnau, el vicealcalde i edil delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyats del Cap de la Policia Local, Salvador Morant, han anunciat aquest matí que Iberdrola inicia dilluns les obres de canalització del cablejat de mitja tensió que unirà l’estació elèctrica del Polígon Alcodar amb la futura subestació que es construirà al polígon Sanxo Llop. Es tracta d’un traçat de 3 kilòmetres amb canonades de 2 metres d’amplada (més 1 metre a cada costat) i entre 2 i 3 metres de profunditat en alguns trams.  Sens dubte, una obra d’envergadura important, amb un pressupost de 7 milions d’euros, que tindrà afeccions importants per al trànsit rodat.

“Ens hem reunit amb tècnics d’Iberdrola i amb els empresaris per tal de minimitzar al màxim l’impacte. Les actuacions i les mesures adoptades seran informades de forma permanent a través de les xarxes oficials de l’Ajuntament de Gandia i dels mitjans de comunicació. Sens dubte causarà moltes molèsties, però els beneficis posteriors per al teixit productiu de Gandia i la Safor seran molt grans”, ha explicat Arnau.

        El vial més afectat serà Blasco Ibáñez, ja que l’actuació el recorre en la seua totalitat fins a la zona comercial de la Vital. Quan arribe la canalització s’hi pedra un 50% i es mantindrà únicament un carril en cada sentit. És per això, que des de l’Ajuntament “recomanem a la ciutadania que s’utilitze com alternativa la ronda perimetral externa, que té connexions amb tota la ciutat. És important també que la gent s’informe de forma permanent de les afeccions de les diferents fases de l’obra”. Morant ha assegurat també que es tindrà una especial atenció a l’afecció al comerç de la zona i les actuacions que l’afecten no es faran durant l’estiu.  

        Les obres s’inicien dilluns des de l’estació elèctrica fins al Polígon Alcodar. Posteriorment, partiran els treballs de la via de servei Gran via Castell de Bairén fins a la zona comercial de la Vital, darrere de la qual es construirà la subestació elèctrica.

S’inicien també les obres de la subestació elèctrica

Per la seua banda, el vicealcalde ha informat que les obres de construcció de la subestació elèctrica d’Iberdrola al polígon Sanxo Llop s’iniciaran en paral·lel a les de canalització. Aproximadament a mitjans de juliol, amb un pressupost de 8.254.792,11 € (IVA no inclòs). De fet, aquesta setmana s’han fet les actes de reparcel·lació on l’Ajuntament ha exercit d’intermediari entre Iberdrola i els propietaris dels terrenys. “Es tracta d’una actuació reivindicada llargament pels sectors econòmics de la Safor i que gràcies a les gestions de FAES i del Govern del Serpis podran iniciar-se ben prompte amb el conseqüent benefici per a la comarca. Estem, per tant, d’avant d’una molt bona notícia. Ja no estem parlant de promeses, sinó de fets”.

Aquesta setmana ha arribat també al departament d’Urbanisme el projecte d’integració paisatgística de la subestació elèctrica, que evitarà al màxim l’impacte visual de la construcció, mitjançant arbres i arbustos, diferents estrats que l’envoltaran de zona verda.   

Alandete ha recordat també que el govern local ha rescatat el projecte de nous centres de transformació elèctrica al Polígon Alcodar pendents d’acabar i que els deixarà preparats per a la connexió amb la futura subestació elèctrica.