La Casa de la Marquesa acull des de hui i durant tres dies les I Jornades Tècniques per al coneixement del Patrimoni Cultural i Natural de Gandia, organitzades conjuntament pels departaments de Medi Natural (àrea de Gestió responsable del territori), Patrimoni Històric, Artístic i Cultural i Turisme de l’Ajuntament de Gandia. Es tracta d’una iniciativa dirigida a professionals del sector turístic, guies de turisme, a més de les empreses col·laboradores del SICTED Gandia.

La iniciativa té com a objectiu presentar un programa de formació i capacitació dels agents turístics en els aspectes més rellevants del patrimoni de la mà de tècnics municipals encarregats de la gestió del patrimoni i de la gestió turística, així com altres experts col·laboradors. En concret les jornades versaran sobre les propostes d’itineraris turístics i els continguts clau de cada recurs patrimonial per unificar criteris entorn de la qualitat, la rigorositat i la professionalitat en l’oferta de visites guiades als diferents espais proposats.

La regidora de Gestió responsable del territori i de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, i l’edil de legat de Turisme, Vicent Mascarell, han inaugurat aquest matí les jornades.

Fa molt de temps que  nosaltres ens vam creure la inversió i la recuperació del patrimoni natural i històric i que podien ser recursos turístics molt importants per a la ciutat de Gandia; que s’havien de treballar en la línia de desestacionalitzar i de diversificar l’oferta turística que tenim, no sols els de sol i platja en els mesos centrals de la campanya més forta, a l’estiu, sinó que es poden gaudir durant tot l’any i que van variant segons l’època. Per tant sempre són atractius per al visitant”, ha expressat Izquierdo. 

Per la seua banda, Mascarell ha explicat que “és una passa que involucra el sector turístic en la formació de guies turístics i professionals, així com a empreses que treballen amb els hotels de manera estreta”. Així, ha posat en valor que aquest  “salt qualitatiu” es du a terme en plena temporada turística d’estiu en què “la platja de Gandia és un valor sí, és la nostra potència, però Gandia som més que platja, i això va en la línia de capacitar els nostres professionals perquè puguen seduir el turista de platja amb una oferta molt més variada, rica, diversa i divertida”.