La regidora d’Educació, Carmen Fuster, acompanyada del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar que s’han adjudicat les obres de millora de l’IES Veles e Vents del Grau i Platja de Gandia dins del projecte Pla Edificant impulsat per la Generalitat i destinat a la construcció, reforma i millora de les infraestructures escolars que es du a terme mitjançant la delegació de les actuacions als ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat Fuster, les obres que es realitzaran a aquest centre educatiu s’ha adjudicat a l’empresa constructora Víctor Tormo S.L. per un valor total d’1.175.147,80 d’euros i amb un termini d’execució aproximat d’onze mesos a partir de la firma de l’acta de replanteig.

L’Ajuntament de Gandia continua donant impuls sense descans al calendari d’execució d’obres del Pla Edificant. Tenim 13 delegacions i els terminis s’estan complint tal com s’havien previst: la reforma de l’IES Enric Valor està en marxa i finalitzarà en agost; l’IES Tirant lo Blanch també finalitzarà a setembre les obres de millora dels tallers que es van iniciar en juny; les Foies està avançant a una marxa molt bona i l’IES Ausiàs March també ha iniciat les reformes i el seu alumnat iniciarà el pròxim curs escolar en les aules prefabricades que se’ls ha habilitat de manera provisional fins que finalitzen les obres“, ha destacat la responsable d’Educació, qui ha assegurat que “tot això no seria possible sense l’ajuda i el consens de la comunitat escolar (AMPA, consells escolars, etc.) que ha participat activament en el projecte amb totes les modificacions que han considerat oportunes, fet que ha facilitat i accelerat el procés d’execució“.

Per la seua part, Alandete ha detallat que les millores que es realitzaran a l’institut Veles e Vents consistiran en la construcció d’un nou aulari independent amb l’adequació de les cobertes i amb diverses millores al projecte inicial: adequació d’accés; claraboia als nous vestidors i a l’aulari nou; vorada sud al pati de joc; reparacions en la façana de l’aulari actual, tractament de façana i ampliació de la zona de preurbanització. Sobre la data de l’inici d’obres, ha assenyalat que les sobres podrien començar en setembre.

Finalment, el vicealcalde ha valorat positivament el caràcter descentralitzador del Pla Edificant, que “ha fet possible aconseguir tota aquesta inversió a Gandia gràcies al camí conjunt que han recorregut els nostres tècnics i les comunitats educatives… sent una mostra d’eixe avanç pel bé comú, perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats i no es queden enrere. L’educació és el factor important d’eixa batalla contra la desigualtat en la qual estem tots i totes nosaltres“.