La regidora de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, ha informat que els treballs de neteja, manteniment i prevenció d’incendis que va iniciar l’Ajuntament de Gandia a finals del mes de juny passat als espais naturals i zones verdes de Gandia, està finalitzant amb grans resultats gràcies a l’increment de recursos humans i econòmics amb els quals ha comptat el consistori enguany.

Cal recordar que l’Ajuntament va contractar 55 persones del sector agrícola en l’atur durant l’estiu, seleccionades pel servei Labora i gràcies a una subvenció del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de 308.228 €, amb els objectius de portar endavant labors d’adequació i conservació de l’entorn natural municipal i també d’ajudar als treballadors i treballadores del sector que han patit els efectes negatius de la pandèmia.

D’aquesta manera,  i gràcies al coneixement i experiència d’aquestes quadrilles agrícoles, que ara tornen a iniciar la campanya dels cítrics, s’han pogut desenvolupar vuit programes d’actuació rural en vuit espais naturals de la ciutat de Gandia durant els mesos d’estiu: Paratge Natural Parpalló-Borrell; els camins rurals; els Ullals de l’Alqueria del Duc; la Marjal de Gandia; les Dunes; la platja de l’Auir; la Via Verda del Serpis i la Torre dels Pares.

A finals del present mes de setembre finalitzarà aquest projecte. A hores d’ara les actuacions han estat increïbles per part de la coordinació i de les quadrilles organitzades en grups de quatre persones. Crec que és molt evident la feina de neteja i de desbrossament que s’hi ha realitzat i esperem que l’any vinent tornem a presentar el programa com hem fet altres anys”, ha destacat Izquierdo.