Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, i en un context de trànsit cap a la normalitat, el vicealcalde, Josep Alandete, i el coportaveu del executiu, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació, com cada dilluns, per a informar dels principals assumptes que s’han abordat a l’última Junta de Govern Local.  

En la seua intervenció, Alandete ha destacat l’aprovació de tres convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i altres entitats. El primer d’ells, amb el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat signat per valor de 30.000 euros amb la finalitat de renovar l’acord plurianual (quatre anys més) de la Càtedra de Turisme Intel·ligent, la qual es va crear en març del 2018 per una durada de tres anys (fins a enguany).

El segon dels convenis, també firmat entre el consistori i aquesta entitat, està enfocat a la creació de “l’Aula Gandia Escena Urbana” i també està subscrit per una vigència de quatre anys (fins al 2024) i per un quantia de 15.000 €.

L’últim dels acords s’ha subscrit entre l’administració local i la Parròquia de la Insigne Col·legiata de Gandia, també per valor de 15.000 € i una vigència de quatre anys (fins a 2024), per a les despeses derivades de l’obertura al públic per als actes culturals organitzats des de l’Ajuntament, com és el cas de concert de Nadal, entre altres.

D’altra banda, el vicealcalde ha anunciat la pròrroga (des del 15 d’octubre fins a l’1 de desembre) de les subvencions de l’Informe d’Avaluació d’Edificis a la Comunitat Valenciana (IEE.CV) en matèria d’habitatge, unes ajudes que es van posar en marxa a principis d’enguany i que permeten conèixer l’estat de les construccions més antigues de la nostra ciutat per al foment de la seua rehabilitació i regeneració a través dels ARRUR’s (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural).

Gandia és la primera ciutat del país en ARRUR’s. Portem en marxa tres als barris del Raval, Beniopa-El·líptica i ara Corea, i és imprescindible la valoració dels edificis per a poder accedir a aquestes ajudes”, ha assenyalat Alandete, qui ha aclarit que seran contemplats tots els IEE realitzats des de l’1 de gener.

Per la seua banda, Picornell ha informat que en la Junta de Govern Local també s’ha aprovat la segona fase de la remodelació de la calçada del Passeig Marítim (des del carrer Armada Espanyola fins a la redona del final de la platja), un projecte pressupostat en 1,7 milions (costejat al 50% entre el Govern de l’Estat o l’Ajuntament de Gandia) que es va engegar en plena pandèmia gràcies a les ajudes de l’Estat derivades de la tempesta Gloria i amb recursos del romanent de tresoreria amb una inversió de 707.000 €.

El pressupost plurianual és d’1.050.000 € i el termini d’execució és de 5 mesos, i si no hi ha cap retard, estrenarem nou passeig per a les Falles de l’any que ve”, ha finalitzat.