L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou pàrquing públic i gratuït que ha habilitat l’Ajuntament de Gandia al costat del parc d’Ausiàs March, el qual està connectat amb entrades per les avingudes de Villalonga (enfront de Comercial Moll) i d’Alacant (al costat del pont nou d’Alacant, ara en obres).

Amb aquestes obres s’ha aconseguit augmentar la seua capacitat, evitant les molèsties i inconvenients que es produïen quan plovia. L’actuació es complementa amb les d’altres aparcaments ja existents amb un nombre important de places (ermita de les Ànimes, Gregori Mayans, etc.) i facilita l’accés a les zones comercials del sud (zona de les Palmeres) i del centre de la nostra ciutat (està tan sols a dos minuts a peu del centre).

“Som conscients que incrementar les places d’estacionament és una demanda veïnal i un compromís d’aquest govern. Es tracta d’un pàrquing dissuasiu, d’un aparcament que està situat a prop de les principals zones de vianants de la ciutat (Centre Històric i Raval), amb el qual pretenem que la gent estacione ací i es desplace a peu, amb la qual cosa pacifiquem i disminuïm el trànsit (reducció emissions CO2). És un pas més en la ciutat sostenible que tots volem. Una ciutat que seguix creixent en espais públics per a facilitar l’aparcament i que no vol declarar-li la guerra als cotxes. Seguirem treballant en la cerca d’estacionaments dissuasius en la perifèria per a viure en una ciutat més amable”, ha assegurat l’alcalde.

En la mateixa línia, el vicealcalde ha recordat que “s’hi han utilitzat àrids reciclats i valoratitzats perquè no continguen cap residu ferri. Des del Govern del Serpis apostem per l’economia circular, per reaprofitar el que ja hem gastat, com demostrem en cada una de les nostres accions… Un exemple de la nostra espenta a la mobilitat sostenible i a gaudir de la ciutat a peu o en vehicles no motoritzats”.

Finalment, Arnau ha destacat també que la iniciativa facilita l’arribada de gent de Gandia i d’altres punts de la comarca “perquè hi puguen aparcar i en pràcticament 3 o 4 minuts estar en el Centre Històric”.

Dades tècniques

  • 330 places d’aparcament públiques i gratuïtes a disposició de la ciutadania.
  • Superfície: 8.000 metres quadrats.
  • S’han emprat 2.400 tones (1.400 metres cúbics) de material reciclat per a reomplir i anivellar el terreny, amb una capa superficial de ‘zahorra’.
  • Inversió: 39.000 euros (a càrrec de l’Ajuntament de Gandia).
  • Les obres han durat 1 mes i ja han finalitzat.
  • En este pàrquing hi ha parcel·les que són municipals i altres d’àmbit privat, arribant a un acord amb els propietaris després d’una sèrie de negociacions.