La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, acompanyada de l’edil de Cultura, Nahuel González i del coordinador de #EstiuVersGandia, Joan Deusa, han fet aquest matí un balanç més que positiu de la primera edició del festival poètic i musical celebrat entre el 19 d’agost i el 24 de setembre passat a quatre espais emblemàtics de la ciutat i representatius de la nostra història: el castell de Bairén, la Torre dels Pares, el Morabit de Marxuquera i els Ullals de la Marjal. Més de 300 persones hi van acudir, tot i les ajustades mesures de seguretat sanitària, que van obligar a reduir considerablement l’aforament.

“Èxit d’assistència a uns espectacles d’una qualitat altíssima, que va reunir algunes de les veus poètiques saforenques més destacades, que és el mateix que dir, de les més importants en la nostra llengua”, ha ressaltat Izquierdo, qui ha assegurat que el seu departament, en col·laboració amb el de Cultura i l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (l’IMAB), continuarà treballant per a una segona edició l’estiu pròxim.

«El departament de Cultura col·laborarà en totes les activitats com aquestes que promocionen la nostra cultura, per això cal agrair-li-ho al públic assistent i també a les poetes i als músics que han participat. La cultura ha de traspassar les barreres dels propis espais culturals, ha d’eixir al carrer, però també als llocs que són referents de la nostra identitat…», ha destacat González.

Finament, el coordinador del festival ha assegurat que «explorar eixos territoris poètics en el mes d’agost era l’aposta que li faltava a Gandia per tal d’arrodonir l’oferta literària constant, tot l’any (Tardor literària, Festa del llibre en valencià, #3deMarchGandia, etc…). Iniciatives importants perquè la gent s’identifique amb la cultura de Gandia i la Safor», ha conclòs Deusa.

Finalment, tots tres han mostrat la seua felicitació pública al poeta de Beniopa i Fill Predilecte de Gandia, Josep Piera, qui demà dissabte 9 d’Octubre rebrà l’Alta Distinció de la Generalitat. Precisament, Piera va ser protagonista de l’#EstiuVersGandia al Morabit de Marxuquera, amb la «Piera party».