El Consorci Provincial de Bombers de València destinarà més de dos milions d’euros a remodelar el parc de bombers de Gandia, segons ha anunciat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, en la visita al parc. Amigó ha estat acompanyada del gerent del Consorci, Josep Ballester, i de la regidora de Gestió responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, Alicia Izquierdo. En el recorregut per les instal·lacions s’hi ha pogut revisar la situació actual i els detalls de la remodelació prevista. El projecte bàsic i d’execució està en fase final de redacció.

El parc de Gandia és un dels sis parcs principals amb què compta el Consorci de Bombers de València, i va ser construït en 1993. Des d’eixe moment s’hi han fet xicotetes obres de manteniment, però cap de l’envergadura de l’obra prevista ara, que contempla afegir un nou bloc. Les instal·lacions actuals compten amb una superfície construïda de 1.400 m² i amb el nou edifici eixa superfície s’hi ampliarà entre un 30%-40% més.

Maria Josep Amigó ha indicat que “amb estes obres, el parc s’adapta a les necessitats de hui en dia, guanyant en comoditat i també en seguretat laboral”. I és que una de les principals novetats serà l’adaptació als nous protocols de descontaminació, creant els circuits necessaris per a efectuar l’eliminació de qualsevol element contaminant després d’una intervenció en una emergència.

Amb l’ampliació es guanyarà molt d’espai, tant per a zona de magatzem, com per a habitacions individuals (ara són dobles) i zones comunes com ara el menjador. Amigó ha indicat que “esta reforma integral ens proporciona molt d’espai per als vehicles, les ferramentes o el personal, i ens fa estar millor adaptats als protocols interns motivats per la pandèmia, preparant-nos també per a futures situacions semblants que es pogueren produir”.