El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el cap de Servei de Planificació Urbanística  de Gandia, Josep Blasco, han anunciat aquest matí la posada en marxa del nou sistema d’informació geogràfica Geo Gandia. «Després de molts mesos de treball en el Departament d’Urbanisme tenim la satisfacció de presentar Geo Gandia, un sistema que permet major accessibilitat a la ciutadania de totes les dades existents referents a temes urbanístics i que està a l’abast d’un clic», ha explicat Alandete.

A través d’un dispositiu digital, qualsevol persona pot entrar a Geo Gandia des de la pantalla d’inici de la web de l’Ajuntament de Gandia o des de l’Àrea d’Urbanisme. D’aquesta manera, el portal permet consultar informació urbanística actualitzada sobre una zona o parcel·la del terme de Gandia. «És una plataforma que serveix de contenidor per a anar ampliant-se i és un punt inicial de la digitalització necessària», ha apuntat el vicealcalde. A més, ha ressaltat que el funcionament d’aquest programa és un exemple del fet que Gandia és una ciutat intel·ligent.

Geo Gandia recull totes les modificacions que s’han fet del Pla General d’Ordenació Urbana fins a l’actualitat. Tal com ha declarat el cap del Servei de Planificació Urbanística, la primera fase del projecte va consistir a generar el Document de Reforç de Planejament – disponible a la web del consistori– que unifica tots aquests canvis del Pla General. El següent pas va ser crear el portal en el qual cada plànol s’associa amb una informació referent a una zona concreta. «El plànol ja no és simplement un dibuix en colors, sinó que cada color porta darrere associades dades sobre la classificació o la qualificació del sòl, la normativa aplicable», ha destacat.

Blasco ha anunciat també que l’actual i tercera fase del projecte té l’objectiu de mantindre actualitzat el portal de Geo Gandia. D’aquesta manera, s’incorporaran sistemàticament en el moment que s’aproven totes les modificacions de planejament que es realitzen a partir d’aquests moments. «No podem permetre que torne a passar la situació que teníem en la qual s’havia d’anar a buscar a l’arxiu històric les modificacions», ha expressat. Així doncs, els usuaris poden utilitzar el gestor de capes i les ferramentes per filtrar la seua cerca i, fins i tot, la web els permet dur a terme accions com imprimir i mesurar distàncies o àrees.

Per la seua banda, el regidor d’urbanisme ha volgut agrair el treball del grup multidisciplinar que ha fet possible el funcionament de Geo Gandia. Segons ha nomenat Blasco, l’equip fixe ha sigut constituït per quatre persones: una delineant, Maribel Llopis, encarregada de mantindre la planimetria; una arquitecta tècnica, Imma Ferris, que ha revisat tota la planimetria que s’anava generant; una administrativa i tècnica de gestió, Amparo Gasque, que ha comprovat la informació per veure si es trobava alguna contradicció; i un tècnic informàtic, Vicent Pujol, que ha implementat el portal per a que es puga veure d’una manera gràfica i adequada.