La quarta fira de la segona edició de Fira Mercat Gandia d’enguany tindrà com a protagonistes el món de la floristeria i la jardineria. A partir d’aquest divendres a les 11 h, el Mercat Municipal del Prado acollirà productes relacionats amb les plantes i les flors o, fins i tot, maquinària i accessoris per al manteniment dels jardins i terrasses. Tal i com ha anunciat la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, tindrà un horari de divendres i dissabte d’11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.30 h.

En aquesta fira estaran presents diverses àrees temàtiques i mostres de plantes i flors. A més, també s’exhibiran una varietat de productes: hort urbà, fertilitzants, terres, plantes, llavors; decoració amb plantes vives, elements per a cultiu, maquinària i accessoris; ecosistema de jardins; plantes d‘interior, exterior, medicinals, aromàtiques i ornamentals. «Hi haurà una extensa gamma d’oferta per a tota la jardineria ecològica que ara està en auge», ha afegit.

Tot i que en altres fires ja s’havien inclòs estands sobre jardí o floristeria, Ferrer ha explicat que és la primera vegada que es porta a terme una fira dedicada exclusivament a aquesta temàtica. A més, ha destacat que és una bona data per a celebrar-la: «Ara és quan tot el món es fa els seus horts urbans; comença a arreglar els jardins; i les flors i les plantes d’estiu sempre són més cridaneres que les d’hivern». Així, aquest cap de setmana el recinte de Fira Mercat Gandia acull, segons la regidora, un «esdeveniment verd amb tot el referent al negoci de la planta, la flor, el paisatgisme i tot el que envolta a la jardineria».

Balanç Fira d’Extraescolars

D’altra banda, el cap de setmana passat van acudir a la Fira de Mobilitat Sostenible 3.315 persones, segons ha informat la regidora de Comerç. El 86% de visitants han sigut de Gandia; un 8% de la resta de la Safor i un 6% de fora de la comarca. «Ha tingut molt bona acceptació i els expositors s’han interessat molt. Van haver-hi alguns, fins i tot, que es van quedar fora i no van poder participar», ha apuntat.

La puntuació dels visitants ha sigut d’un 9,8 i la dels expositors d’un 9,4. Sobre les dades totals recollides, Ferrer ha destacat la gran acollida que ha tingut la Fira i ha felicitat la gran feina dels expositors. «Vam pensar, inclús, que l’any que ve s’hauria de fer la mateixa fira en un espai més ampli», ha indicat.