L’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa el programa formatiu “Impulsa 2022” per al suport  i adaptació tecnològica del comerç. Així ho han presentat en roda de premsa la regidora de Comerç i Polítiques Econòmiques, Vicenta Ferrer, i Eva Escribano, assessora i impulsora de projecte emprenedors de l’UrbaLab.

Aquesta iniciativa, finançada per la convocatòria d’ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; es troba emmarcada dins del projecte «Competitivitat i Innovació en el Centre Històric Comercial Obert de Gandia». “Es tracta d’una activitat formativa gratuïta dissenyada per a impulsar el comerç local i adaptar-lo als nous requeriments del mercat, altament influenciat per les noves tecnologies”, ha definit Ferrer.

Aquest programa, que començarà el proper 20 de juny i conclourà el 3 de novembre, està compost per 28 activitats, tallers i cursos per a donar resposta a l’objectiu de fer visible als comerços i posicionar-los a Internet. “Tot el contingut del programa gira envoltant a com iniciar-se en la venda en línia: xarxes socials, creació de calendari social media, utilització d’estratègies de posicionament, anàlisi del tràfic de la web…”, ha detallat Escribano.

Tot naix de l’interès mostrat pels establiments al darrer programa «Digitalitza el teu comerç» i la necessitat d’adaptació que té aquest sector davant el canvi profund que ha estat la tecnologia. “Els comerços no poden ser aliens a aquesta realitat. Han d’aprofitar l’oportunitat per a millorar i oferir l’avanç als seus clients, connectant directament amb els seus interessos i necessitats”, ha desenvolupat l’edil del Departament de Comerç.

L’horari de les activitats, per tal de donar el màxim de facilitats als comerciants, serà de 14 a 16 o 16:30 h. Els comerços interessats podran trobar la informació detallada a la web d’Urbalab (https://www.urbalabgandia.com/es/impulsa-2022/), des d’on podran també fer la inscripció. Recordar que es podran inscriure tan sols els comerços locals i que les places són limitades.