El portaveu de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, ha valorat aquest matí el projecte plantejat per la consellera Rebeca Torró va unes setmanes a Gandia. Un projecte del qual assegura que «no queda clar
absolutament res. És un projecte amb objectius diferents al tren de la costa, però a ningú se li escapa que si fem aquesta estructura en el que havia de ser el tren de la costa, no anem a fer-lo mai. Per molt
que se’ns diga que pot ser compatible, si després de quasi 50 anys de reclamar-lo, no el tenim, en el moment en el que es faça el tramvia s’oblidarà la connexió ferroviària entre València i les comarques del
nord d’Alacant». Per a Compromís per Gandia, allò més important és que la mobilitat de la Safor i de la Marina se mire en global. «Perquè al final estem parlant d’un projecte (tramvia) de 250 milions d’€ que efectivament va a connectar el sud de la comarca amb Gandia i el nord de la Marina, li donarà certa viabilitat. Però què passarà amb la resta de pobles de la comarca? En aquesta comarca hi ha 31 pobles, Miramar que està al costat no es veurà afectat per aquesta infraestructura. Igual com Piles, Rafelcofer, Vilallonga, Potries, Palma, Ador, etc.» Consideren que és molt més important parlar d’una xarxa d’autobusos que done solució a aquesta mobilitat per a sempre, després de dècades reclamant també que hi haja aquesta mobilitat comarcal. Amb una bona xarxa d’autobusos que connecte els pobles
amb l’hospital, aquest amb Gandia i, com no, els pobles entre ells. «Això el tramvia que connecta Gandia amb Oliva i en Dénia, no ho va a fer-ho».


Per tant, no volen renunciar a una vertebració del Nord d’Alacant amb València, perquè una persona puga pujar en Dénia i baixar en València sense transbords i en un temps mitjanament prudencial, que siga competència del vehicle privat, del cotxe. «Fer este substitut que ni és una cosa ni l’altra, que és digam una Marina ampliada que faça un fum de parades fins a Dénia i que tarde en el millor dels casos una
hora, que després haja de fer transbordament en Gandia, significarà que una persona que puja en Dénia, tardarà com a molt prompte 2 hores i mitja en arribar a València ciutat. Això no és vertebrar el nord d’Alacant amb València. Això no serveix per a res», ha conclòs Bonet.