Aquest estiu, els espais patrimonials de la ciutat ofereixen diverses visites guiades per tal que la ciutadania i els turistes puguen conéixer indrets de Gandia com la Cova del Parpalló, el Morabit o el castell de Bairén. Tal i com ha anunciat la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo, i l’Arqueòleg municipal, Joan Negre, a aquestes activitats se suma també la possibilitat d’acudir al Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) i als centres d’interpretació d’Aula Natura de la Marjal i de Parpalló-Borrell.

La regidora ha explicat que «no és una campanya nova, sinó que s’incrementen i canvien alguns horaris». Així, tal com ha detallat l’arqueòleg, els diumenges a les 10?h es desenvoluparà visita guiada a la Cova del Parpalló, mentre que en el mateix horari, però només l’últim diumenge de cada mes es podrà acudir al Morabit de Marxuquera. Per a les vesprades de divendres i dissabte a les 19?h es realitzaran eixides a la Cova del Parpalló i el Castell de Bairén respectivament.

«Cada any estem veient que s’incrementa la petició per a visitar el patrimoni de la ciutat. Ha sigut molt l’esforç que hem fet en inversió i restauració d’aquests béns», ha expressat Izquierdo. En aquesta línia, l’arqueòleg ha assenyalat que una subvenció de 8.500 euros de la Diputació de València «ha permès mantenir un servei constant, estable i de qualitat a la Cova del Parpalló». A més, ha recordat també les actuacions del passat any per a museïtzar algunes de les restes excavades al Castell de Bairén, gràcies a una subvenció de la Conselleria de Cultura.

Aquestes visites guiades s’emmarquen en un entorn familiar. «Algunes són d’accessibilitat més complexa, però totes estan dins d’una dificultat baixa o mitjana», ha apuntat la regidora. Així mateix, als espais patrimonials de la ciutat se suma també l’obertura ininterrompuda de dimarts a diumenge del Museu Arqueològic de Gandia amb un horari de 10 a 20 h i diumenge fins a les 14 h. A més, es podrà descobrir la nova exposició amb un guia els dissabtes a les 11?h. Els Centres d’interpretació Aula Natura i Parpalló-Borrell continuen oberts de dijous a diumenge de 9h a 14h.

Informació visites guiades i horaris

– Morabit de Marxuquera: visita guiada últim diumenge de mes a les 10h.

– Cova del Parpalló: visites guiades divendres a les 19 h i diumenge a les 10h.

– Parc Arqueològic del Castell de Bairén: visita guiada dissabte a les 19h.

– Horaris dels centres d’interpretació Aula Natura i Parpalló-Borrell: de dijous a diumenge de 9h a 14h.

– Museu arqueològic de Gandia (MAGa): visita guiada dissabte a les 11h. Obert de dimarts a dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h a 14 h.

Per a més informació i reserves: www.visitgandia.com, maga.gandia.org, [email protected] 96 295 95 40