La regidora delegada de Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada per Balbina Sendra, coordinadora de la Xarxa Espais Culturals de Gandia (XEC) han comparegut en roda de premsa per informar del treball que s’està fent des del consistori i els integrants de la XEC per reivindicar aquests espais (Palau Ducal dels Borja de Gandia, el Museu Arqueològic de Gandia, el Museu Faller, el Teatre del Raval, la Cova del Parpalló, el Parc Arqueològic del Castell de Bairén i el Morabit de Marxuquera) a l’abast de visitants i turistes.

Tal com ha recordat l’edil, el consistori i els integrants de la Xec signen anualment un conveni dirigit a ajudar a la promoció que, entre altres aspectes, ha permés desenvolupar una web amb bona part de l’oferta turístic-cultural que s’ofereix al municipi i que es pot consultar en castellà, valencià, anglés i francés.

«D’una ullada podem veure quins són els espais culturals que es poden visitar amb els horaris o la compra de les entrades, entre altres aspectes. No té sentit que en aquest àmbit fem distinció entre l’oferta pública i la privada perquè hem de treballar en un únic espai de promoció que potencie les accions que es realitzen» ha explicat Alícia Izquierdo qui ha volgut agrair la implicació de tots els integrants d’aquesta xarxa.

Per la seua banda, Balbina Sendra ha aprofundit la idea d’aquesta unió d’espais culturals per aconseguir posicionar-se millor turísticament i atraure més visitants. «Tots els que ens integrem a la xarxa podem treballar conjuntament amb altres espais per augmentar la nostra visibilitat alhora que facilitem l’arribada de la informació als visitants» va declarar Sendra qui ha destacat el paper de les xarxes i les noves tecnologies a l’hora de remarcar els productes que s’hi ofereixen.