L’Ajuntament de Gandia estudia la tramitació del complex hoteler en la zona del cine Tugar. Tal i com ha anunciat el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el cap d’Urbanisme i Vivenda de l’Ajuntament de Gandia, Jorge Hervás, es pretén canviar la qualificació urbanística d’una parcel·la de 2.030 metres quadrats (Antic Cine Tugar) que actualment és dotacional perquè s’hi puga construir una infraestructura turística-hotelera.

«A partir d’ara, hi haurà 20 dies d’informació pública i els promotors ja han presentat algun projecte per a implementar en la zona del cine Tugar una instal·lació hotelera que està per definir, però que ja té en marxa els procediments», ha explicat el vicealcalde. Així doncs, tal i com ha afegit, des del seu departament es procedeix a agilitzar les gestions corresponents (avaluació ambiental, tràmits urbanístics, Conselleria, Consell jurídic consultiu…) perquè com més prompte millor estiga enllestit i els promotors comencen la construcció del complex hoteler.

«És una bona notícia, tot i estar en el tràmit que està. Intentarem que en any i mig estiga tot enllestit i que el promotor demane la llicència. Podem avançar que el projecte tindrà jardins horitzontals i verticals i coberta verda», ha detallat Alandete. A més, açò es complementa la instal·lació d’un corredor ecològic finançat per la Diputació Provincial de València al costat del carrer Ribera Baixa. Aquesta es porta a terme a través d’una cessió de 12.5000 metres quadrats en terrenys ubicats a la zona baixa de la platja de l’Auir. El projecte del complex hoteler, per tant, s’adequarà als paràmetres de l’eficiència energètica a través de la recuperació de la zona de l’Auir i les cobertes i jardins.

D’altra banda, tal i com ha desenvolupat Hervás, per portar-lo a terme és necessari el canvi de la classificació urbanística del solar del cine Tugar des d’un dotacional-privat d’usos recreatius cap a una dotació d’ús terciari. «Com fem un canvi important, eixe solar ha de fer unes cessions compensatòries a favor de l’Ajuntament per a espais públics, zones verdes, dotacions i places d’aparcament», ha detallat Hervás. Per ara, segons ha afegit, ja hi ha acordades dotacions de places d’aparcament –que s’hauran de contemplar com a soterranis– les quals se sumen a la previsió del corredor ecològic.

Cal recordar que, després d’una llarga negociació per part del departament d’Urbanisme, l’Ajuntament va signar fa un any un conveni amb Rústicas, S.A, i Rioja Salinas pel qual es canvia la qualificació urbanística d’una parcel·la de 2.030 metres quadrats (antic Cine Tugar) que actualment és dotacional perquè es puga construir una infraestructura turística-hotelera.

Eixe increment del valor que això suposa es compensa amb la cessió a l’ajuntament de la franja de 12.500 m² situada just a l’altre costat del carrer de la Ribera Baixa, que es convertirà en una espectacular zona verda oberta a la ciutadania en la qual ja estan treballant des de fa temps des de la regidoria de Gestió Responsable del Territori.

El conveni va ser aprovat per tots els òrgans competents i ara s’inicia un altre procediment arran d’eixe acord com és la consulta prèvia del primer instrument de planejament estipulat arran d’eixe conveni.