– El 86,69% refrenda en les eleccions primàries a Alícia Izquierdo com a candidata als comicis del pròxim mes de maig
– El 75% dels i les militants participa en les primàries i converteix a Gandia en una de les ciutats amb més participació del País Valencià

Alícia Izquierdo ja és, oficialment, candidata a l’alcaldia de Gandia per Compromís. Així ho ha confirmat la militància en un procés de primàries que es tancava fa unes hores. La nostra candidata rebia el suport del 86,69% dels i les militants que han emés el seu vot en aquestes primàries.
Cal destacar que aquestes eleccions hi ha hagut èxit de participació, el 75% de la militància ha exercit el seu dret a votació en les primàries locals, convertint a Gandia en una de les ciutats amb més percentatge de participació del País Valencià.

La nostra candidata, Alícia Izquierdo assegura que: “Compte amb tots els que vulguen continuar treballant pel valencianisme polític, per l’esquerra transformadora, social, verda i feminista” perquè “està en joc que el nostre projecte continue a la ciutat”. Va afegir que ja s’està preparant el programa electoral “i una campanya que il·lusione a tots”.

A més, en aquest procés de primàries, la militància escollia als components de la llista de Compromís i l’ordre. Esther Sapena és la més votada de la llista de Compromís Gandia. Daniel Muñoz és la segona persona amb més suport i li segueix Rafael Ferrer en tercera posició. Raquel Esteve queda en quart lloc i Pere Sirerol, en cinquena posició. Seguidament, es troba Carles Juan (7è lloc), Benjamí Pérez (8è posició), Ivan Soria (9é). i per últim, Alvar Castelló en la darrera posició.



Respecte a les primàries a les Corts valencianes, quasi el 60% de la militància exercia el seu dret al vot i el 94,4% refrendava a Joan Baldoví, com a candidat a la presidència de la Generalitat. Maria Josep Amigó reb el suport del 52 % de la militància per a ser la cap de llista de València. I la xeraquera, Nathalie Torres era la més votada de la llista amb una puntuació de 229,924. Li segueix l’actual alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez i el diputat Jesús Pla, en tercera posició.